Türkiye'ye Örnek Projenin Temeli Atılıyor. Hayırseverlerin Desteği Bekleniyor
Türkiye'ye Örnek Projenin Temeli Atılıyor. Hayırseverlerin Desteği Bekleniyor Türkiye'de ilk ve diğer illere örnek olma özelliği taşıyan projenin çalışmaları yarın düzenlenecek törenle başlayacak. Yarım Elma Derneği'nin öncülüğünde hayırseverlerin katkısı ile cezaevinde annelerinin yanında kalan çocuklar için kreş yaptırılacak
Anneleri ile birlikte cezaevinde kalan çocukların hayatını değiştirecek projenin temelleri Cuma günü Afyonkarahisar’da atılacak.
TÜRKİYE’DE İLK VE ÖRNEK OLACAK
Türkiye genelindeki kapalı kadın ceza infaz kurumlarında 0-6 yaş arasındaki çocuklar da anneleri ile birlikte cezaevi şartlarında yaşamak zorunda kalıyorlar. Hayata adım attıkları ilk günden itibaren yaşamın kötü yanıyla yüzleşen bu çocuklar için tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeye Afyonkarahisar öncülük ediyor.
Afyonkarahisar Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Anaokulu Projesi’nin inşasına Yarım Elma Derneği’nin öncülüğünde Cuma günü yapılacak olan temel atma programı ile başlanacak.
YARIM ELMA DERNEĞİ ÖNCÜLÜK EDİYOR
Yarım Elma Derneği’nin öncülüğünde “geleceklerini Oluruna bırakma, çocukları Okuluna bırak” parolasıyla başlatılan proje için hayırseverlerin katkı ve destekleri bekliyor.
2005 yılında Afyonkarahisarlı hayırseverler tarafından kurulan Yarım Elma Derneği’nin 0-6 yaş aralığında olup, anneleriyle birlikte kapalı cezaevinde kalan çocukların, cezaevi ortamından uzaklaşarak eğitimlerine destek olmak amacıyla başlatılan proje için 1 Haziran 2024 tarihinde Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yarım Elma Derneği arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolün ardından proje çalışmalarına başlanarak, 4 Derslikli, 60 öğrenciye hizmet edecek anaokulunun teknik detayları belirlendi.
RUHSAT VE İŞLEMLER TAMAMLANDI, TEMEL ATILIYOR
Gerekli ruhsat işlemlerinin de tamamlanmasının ardından 2 Mayıs 2025 Cuma günü yapılacak olan temel atma töreni ile okulun fiziki yapımına da başlanacak. Kreş için Afyonkarahisarlı hayırseverlerin ayni ve nakdi katkıları bekleniyor.
Kreş yapımı için toplanacak olan bağışlar Afyonkarahisar Valiliği’nin izinleri doğrultusunda Yarım Elma Derneği’nin hesaplarında toplanıyor. Projeye yapılacak olan ayni yardımlar KDV’den muaf olarak değerlendiriliyor.
MALİYETLER BELİRLENDİ. HAYIRSEVERLERİN KATKILARI BEKLENİYOR
İnşaatın malzeme fiyat listesi şu şekilde belirlendi: İnşaat imalatları 9 milyon 761 bin 965 Tl, elektrik tesisat imalatları 874 bin 694 TL, mekanik ısıtma tesisat imalatları 516 bin 384 TL, mekanik sıhhi tesisat imalatları 260 bin 19 TL, tefrişat tedarikleri 1 milyon 450 bin TL olmak üzere toplam 12 milyon 863 bin TL
Projeye bağışta bulunmak isteyenleri bilgilendiren proje koordinatörü Av. Bekir Arabacı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Türkiye’de ilk ve diğer illere örnek olma özelliği taşıyan bu projeye bağış yapmak isteyen hayırseverler Afyonkarahisar Valiliği tarafından onaylanmış olan şu hesap numarasına bağış yapabilirler.
BANKA ADI : Albaraka Türk Katılım Bankası A.ş HESAP SAHİBİ: Afyonkarahisar Yarım
Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği IBAN : TR68 0020 3000 0050 2163 0000 24
Açıklama : Kreş İrtibat Telefon : 0507 777 61 78 -Bekir Arabacı
Ayrıca ayni bağışta bulunmak isteyenler ise telefonla bizlere ulaştıklarında kendilerine gerekli bilgileri vermekten mutluluk duyarız”
Bakmadan Geçme





