Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de 1 Ayda Kredi ve Banka Kartları ile 1 Trilyon TL’lik Alışveriş Yapıldı!

Şubat ayında kredi ve banka kartları ile yapılan harcamaların toplamı 1 trilyon 10 milyar TL olurken bunun 843,1 milyar TL’sinde kredi kartları kullanıldı.

Şubat ayında kredi ve

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi, 2024 yılının Şubat ayına ilişkin kredi ve banka kartı istatistiklerini bir rapor halinde kamuoyuyla paylaştı.

Raporda kredi kartı ve banka kartı adetlerinin yanı sıra yapılan alışverişlerdeki toplam harcama, alışverişlerin ne kadarının internetten yapıldığı, temassız alışveriş tercihlerinin oranı gibi veriler yer aldı.

 

Buna göre Türkiye’de Şubat ayı itibarıyla kredi kartı sayısı 120,4 milyon, banka kartı sayısı 191,2 milyon olarak kayıtlara geçti. Ayrıca 91,8 milyon adet ön ödemeli kart bulunduğu kaydedildi. Geçen yılın aynı dönemine göre kart adetlerinin yüzde 15’lik artışla 403,4 milyona ulaştığı görülüyor.

 

Kartlı ödemelerde kredi kartı tercihi açık ara ilk sırada. Şubat ayında kartlarla yapılan toplam harcama 1 trilyon 10 milyar TL olurken bunun 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi. Kullanıcılar 150,3 milyar TL’sinde banka kartları, 19,0 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartları tercih etti.

Türkiye’de 1 Ayda Kredi ve Banka Kartları ile 1 Trilyon TL’lik Alışveriş Yapıldı!

KREDİ KARTI TRENDİ DUR DURAK DEMİYOR

 

Kredi kartı ile yapılan ödemeler, geçen yıla göre yüzde 166 arttı. Banka kartı ile yapılan harcamaların da yine yüzde 94 seviyesinde arttığı görülüyor. Rapordaki verilere göre ödemeler konusunda kredi ve banka kartları geçen yıla göre çok daha fazla tercih ediliyor.

 

Öte yandan kredi, banka ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam alışveriş adedi de açıklandı. Bu ilginç bilgi, geçen yıla göre yüzde 38 artışla 1,36 milyar adet işlem şeklinde. Böylelikle Türkiye’de 1,36 milyar adet kartlı ödeme ile toplamda 1 trilyon TL’nin biraz üzerinde alışveriş yapıldığı belirtiliyor. Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 41, banka kartlarında yüzde 27’lik artışlar da dikkat çekiyor.

 

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

 

Türkiye’de Şubat ayında internet alışverişlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 177 gibi rekor bir seviyede arttığı ifade ediliyor. Buna göre internet üzerinden yapılan alışverişlerin toplam tutarı 294 milyar TL oldu. Dolayısıyla ödemelerin yaklaşık yüzde 30’unun internet üzerinden (mobil+internet) yapıldığını belirtmek mümkün.

Türkiye’de 1 Ayda Kredi ve Banka Kartları ile 1 Trilyon TL’lik Alışveriş Yapıldı!

TÜRKİYE TEMASSIZ ÖDEMEYİ SEVDİ

 

Türkiye temassız ödemeyi sevdi, zira koronavirüs zamanlarında yükselen trend hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamdaki verilere bakıldığında temassız ödeme adedinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artarak 857 milyon adede ulaştığını görüyoruz.

 

Temassız ödeme tutarı ise geçen yılın aynı dönemine yüzde 188 artarak 290,6 milyar TL oldu. Yaklaşık olarak fiziki ortamdaki her 2 kartlı ödemeden 1’i temassız yapıldı.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti