Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’de Adalet İlkelerinin Pusulası İnsan Ve İnsan Onurudur”

Vali Doç .Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’de adalet ilkelerinin pusulasının insan ve insan onuru olduğunu söyleyerek, “Devletimiz ve milletimiz yurtta ve dünyada barışın tesisi, temel hak ve özgürlüklerin korunması için her türlü desteği vermeye devam edecek güçte ve kararlılıkta yürüyüşüne devam etmektedir” dedi

Vali Doç .Dr. Kübra

Vali Doç .Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugün, tüm dünya insanlarının hiçbir ayrım gözetmeksizin temel hak ve özgürlüklerini, insanlığın şeref ve haysiyetini evrensel boyutta güvence altına almak amacıyla Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 75. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyorum. Bu özel günün, dil, din, ırk, renk ve cinsiyet gözetilmeksizin tüm insanlara eşit ve adil bir şekilde haklarının teslim edildiği bir dünyaya doğru kararlı yürüyüşümüze katkı sunmasını temenni ediyorum.” dedi.
“MÜLKÜN TEMELİ ADALET, ADALETİN TEMELİNDE DE İNSAN BULUNUYOR”
Vali Yiğitbaşı mesajında şu ifadelere yer verdi:
Tarih boyunca tüm medeniyetlerin ortak aklında hukuk ve adalet, insan onurunun korunması anlamına gelmiştir. Hukuk, ancak insan onuru ve toplumsal ahlak kurallarından neşet ederse insan haklarını adilane bir şekilde koruma altına alacaktır. Ülkemiz, mülkün temelinin adalet olduğunu, adaletin temelinde de hakları ve onuruyla insanın bulunduğunu geçmişte olduğu gibi bugün de tüm dünyaya göstermektedir. Ülkemizin adalet ilkelerinin pusulası insandır, insan onurudur. Hamdolsun, devletimiz ve milletimiz yurtta ve dünyada barışın tesisi, temel hak ve özgürlüklerin korunması için her türlü desteği vermeye devam edecek güçte ve kararlılıkta yürüyüşüne devam etmektedir. Bu özel günün, insanın onurunu zedeleyen müdahalelerin nerede yaşandığına bakmaksızın, tüm ülkelerin insan onurunun korunacağı bir dünya için çalışmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Başta bugün Gazze’de yaşananlar olmak üzere, tüm coğrafyalarda yaşanan zulüm, adaletsizlik ve insan hakları ihlallerinin en kısa zamanda son bulmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve bütün dünya toplumlarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.”