Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’de Meteoroloji Alanında Pek Çok Yenilikler Yaptık”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkları döneminde sorumluluk alanında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğünü, Dünya’nın en donanımlı kurumlarından biri haline getirdiklerini, Türkiye’de meteoroloji alanında pek çok yenilikler yaptıklarını belirtti.

Orman ve Su İşleri

60. Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61. 62. 63. 64. ve 65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar eski Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle açıklama yaptı.
23 Mart Dünya Meteoroloji Günü’nü kutlayan eski Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “23 Mart Dünya Meteoroloji Gününü gönülden kutluyorum. Bakanlıklarım döneminde mes’uliyetimde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğünü, Dünya’nın en donanımlı kurumlarından biri haline getirdik. Türkiye’de meteoroloji alanında yaptığımız yenilikler, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve kullandığımız ileri teknoloji ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerinde isabet oranını yüzde 90’ın üzerine taşıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu hizmetler son derece önemlidir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle meteorolojik hizmet verilerinin elde edilmesi, saatlikten mevsimlik zaman dilimine kadar hava tahminlerinin hazırlanması, kuvvetli meteorolojik hadiseler için erken uyarılar yaparak can ve mal kayıplarının azaltılması hususunda son derece mühim bir vazifeyi ifa etmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sağlamış olduğu gözlem verilerinden ziraattan karayolu ulaşımına, denizcilikten hava yolu ulaşımına, askeriyeden spor faaliyetlerine kadar pek çok alanda faydalanılmaktadır.”

“Türkiye’de meteoroloji alanında pek çok yenilikler yaptık”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti