Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin En Zengin Kadını Kim?

Türkiye’nin en zengin kadını kim? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Türkiye’nin en zengin kadını kim? Detaylar haberimizde…

Türkiye'nin en zengin kadını

Kadınlar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iş dünyasında büyük rol oynamaktadırlar. Milyar dolarlık ekonomisiyle ülkeye katkı sağlayan Türkiye’nin önde gelen holdingleri, şirketleri, bankaları kadınlar tarafından da yönetilmektedir. Türkiye’nin önde gelen holdingleri, şirketlerini yöneten ve milyar dolarlık servete sahip 10 kadın vardır. Türkiye’nin en zengin kadını olarak birinci sırada rol alan kadın ise Vehbi Koç’un kızı Semahat Sevim Arsel’dir.

SEVİM ARSEL KİMDİR?

2,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin kadını olan İş insanı Semahat Sevim Arsel, Türk iş insanı Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un en büyük çocuğu olan Semahat Sevim Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesidir. Amerikan Kız Koleji’nden mezun olan Arsel, 1956 yılında Nusret Arsel ile hayatını birleştirmiştir. Çocuğu olmayan Arsel, çocuğu yoktur. Semahat Sevim Arsel “En Zengin 100 Türk” listesinde 2.4 milyar dolarlık servetiyle yer almaktadır. 2023 yılında yayınlanan Forbes kaynaklı listede ise Semahat Sevim Arsel’in 3 milyar dolar servete sahip olduğu kaleme alınmıştır.  Semahat Sevim Arsel, Türkiye’nin 4. dünyanın ise 982. zengin ismidir. 2015 yılında 45 milyon 157 bin 918,24 lira vergi beyanı ile Türkiye’nin en çok vergi veren kişisi. Semahat Sevim Arsel oldu. Semahat Arsel, 3,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin de en zengin kadını konumunda bulunuyor. Sevim Arsel İngilizce ve Almanca bilmektedir.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti