Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’yi Çalışan Kadınlar Güçlendirir”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, iş hayatında artan kadın sayısının Türkiye’yi güçlendireceğini savunduklarını söyledi

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi

TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Güleç Yaman ve İcra Komitesi ev sahipliğinde TOBB Antalya, Isparta ve Burdur Kadın Girişimciler Kurulları Afyonkarahisar’da ortak program yaptı. Programa; TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Serap Kocaoğlu, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Güleç Yaman, TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir, TOBB Burdur Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu ve icra komitesi üyeleriyle TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çandır katıldılar.

 

“KÜRESEL EKONOMİDE ÜST POZİSYONDA KADINLAR YER ALIYOR”

Ortak toplantı öncesi heyet, Frigya Bölgesini rehber eşliğinde gezdi. Daha sonra ATSO’ya gelen heyet ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in ev sahipliğinde, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, ATB Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar ve ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey’i ziyaret etti. Programın açış konuşmasını TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Güleç Yaman yaptı. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kadın Girişimcilerimiz ve Genç Girişimcilerimize büyük önem veren ve bu organizasyonları camiamıza ve ülkemize kazandıran Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na müteşekkiriz. Bunun yanında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk’ de başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederim.  Konuşmama Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile devam etmek istiyorum. ‘Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.’ Kadınlarımız hayatımızın her alanında var olduğu sürece toplumsal başarılarımız da her geçen artacaktır. Bu sebeple Oda olarak biz de Kadın Girişimcilerimizin bütün faaliyetlerine en üst seviyede destek olmaya gayret ediyoruz. Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi ekonomide de önemli rollerde bulunuyor. Son dönemde küresel ekonomide üst düzey pozisyonda kadınlar yer alıyor. Ekonomide kadının rolü kritik seviyelere gelse de alınması gereken mesafe bulunuyor. Erkeklerin yoğunlukta olduğu ekonomi ve finans sektöründe kadınların liderliği artarken, uluslararası finans şirketlerinde kadın yöneticilerin çoğalması dikkati çekiyor.”

“Türkiye’yi Çalışan Kadınlar Güçlendirir”

“KADINLAR İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA YER ALMALI”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, kadın girişimcilere hitap etti. Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Çandır, şunları kaydetti: “İş dünyasının çatı kuruluşu olarak, her zaman kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarının, Türkiye’yi güçlendireceğini savunduk. Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde, 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek, girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu kuruldu. Birliğimiz koordinasyonunda Oda ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, 7000’e yakın üyesi ile ülkemizin ve hatta bölgemizin en geniş girişimci kadın ağıdır. Kurul üyeleri, kendi sahalarında lider konumda olan iş kadınları, profesyonel yöneticiler ve akademisyenlerden oluşuyor. Seçim sürecimizi geçtiğimiz Kasım ayında tamamladık, ardından bölgeyi temsil etmek üzere Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap hanımı seçtiniz. Sonrasında ise TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu seçimlerimizi de tamamlayarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Kadın Girişimci Kurullarımızın asli görevi, illerde kadın girişimci sayısının artırılmasıdır. Bu amaçla yapılan her çalışmanın Oda, Borsalar ve TOBB olarak yanında olacağımızı peşinen söylemek istiyorum. Girişimcinin en temel ihtiyacı yeni insanlarla tanışabilmektir. Dolayısıyla Kurullar girişimciler için önemli bir network hizmeti sunmaktadır. Yeni dönemin en önemli gerçeği olan Dijital ve Yeşil Dönüşüm gündemi, girişimcilerimizin beceri ve yetkinliklerini sürekli olarak yenilemeye zorlamaktadır. Ulusal ve uluslararası şirketlerle birlikte geliştirdiğimiz eğitim, danışmanlık ve rehberlik programlarıyla girişimcilerin dijital pazarlama, teknoloji olgunluğunu geliştirme, çevreye duyarlı ürün, hizmet geliştirme konularında yetkinlik kazanmalarını sağlıyoruz. Girişimcilik serüveninin en kritik aşaması rol modellerle bir araya gelmektir. Bu anlamda başarılı kadın girişimcilerimizi ilham buluşmaları adı altında kadın girişimcilerimizle bir araya getiriyoruz. Ayrıca 81 ilde bulunan üniversitelerimizle yapılan girişimcilik etkinlikleri ise potansiyel girişimcilerimizin rol modellerle buluşarak, fikirlerini tartıştıkları, girişimcilik konusunda detaylı bilgi aldıkları bir ortam oluşturmaktadır. Bunun yanında, İşimiz Temiz, Sanayide Kadın Eli gibi değerli projelerin Türkiye’nin 81 ilinde uygulanması için çalışıyoruz.”