Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk’ün olduğu yerde nizam olur”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Türk’ün olduğu yerde nizam olur”

Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu, yarın başlayacak. Sempozyum öncesinde basın toplantısı düzenleyen Millet Partisi Genel Başkanı, hemşehrimiz Aykut Edibali, “Türk’ün olduğu yerde nizam ve hoşgörü olur” dedi

Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu, yarın saat 10’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyum öncesinde Çakmak Marble Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, “Daimi Türk Kurultayları yapmış oyacağız. Bir-iki celsede Türk Dünyası’nın meselelerini inceleyip araştırmak zor. Kurultaylar çok ciddi bir ihtiyaç. Dünya büyük değişiklik içerisinde. Her dönemde dünya yeniden şekillendirilmek isteniyor. Fas’tan Endonezya’ya kadar Müslüman ülkelerinin sınırlarının değiştirileceği ifade ediliyor. Bakıyorsunuz Kuzey Afrika’da rejim değişiklikleri oluyor. Bazıları istiyor ki Türkiye’ye de uzansın. Türkiye bütün değişimleri kendisi planlayacaktır” dedi.
TÜRK MİLLETİ IRKÇILIK
ANLAMINA GELMEZ
Edibali, “Türk deyince ırkçılık kokuyormuş. O zaman Sayın Başbakan Kulak-Burun-Boğaz Mütehassısına gitsin. Burnunu düzelttirsin. Türk demek bir paylaşımdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran halka Türk Milleti denir. Türk’ün olduğu yerde nizam olur, hoşgörü olur” diye konuştu.
TEK MİLLET VAR:
TÜRK MİLLETİ
Herkesin vatanına sahip çıkması gerektiğini belirten Edibali, “Bu ülkeyi kimse bölemeyecektir. Yeter ki daha çok çalışalım, milletimiz olayların farkında olsun. Türkiye’de bir tek millet vardır, o da Türk Milleti’dir. Adını bari esirgemesinler. Türkiye etnik malzeme değildir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)