Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tutuklamanın zamanı akıllarda soru işareti bıraktı”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Tutuklamanın zamanı akıllarda soru işareti bıraktı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasının Türk milletini derinden yaraladığını ifade etti. Ercan, tutuklamanın Uludere olaylarından sonra olmasının da zamanlama açısından akıllarda soru işareti uyandırdığını söyledi

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, kökleri çok eskilere dayanan şanlı ordumuzun önemli komutanlarının birer birer tutuklanması ve özel mahkemelerde yargılanmasının herkeste ne oluyor sorusunu gündeme getirdiğini söyledi. Ercan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kuvvet komutanları ve Genelkurmay Başkanının nasıl yargılanacağı yasalarda belirli iken uluslar arası hukuk normlarına aykırı bulduğumuz ve ucu açık tutuklamalarla kamuoyunu rahatsız eden uygulamaları olan özel yetkili mahkemelerin tutuklamasını ve zamanlamasını manidar buluyoruz” diye konuştu.
“İçerik tam olarak bilinmiyor”
Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un terör örgütü mensubu diye tutuklanarak İmralı’daki terör örgütü kurmaktan yatan şahısla aynı kefeye konulmasının vicdanları sızlattığını belirten Ercan; “Terör örgütü kurmak suçuyla tutuklanan Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğun şu an yargıda olan ve içeriğini tam olarak bilinmemesine rağmen, 1,5 yıl önce olduğu iddia edilen andıç ile ilgili tutuklanması bizleri son derece üzdü. Tutuklamanın Uludere olaylarından sonra olması da zamanlama açısından akıllarda soru işareti uyandırmaktadır. Bu tutuklamalar bölücü örgüt mensuplarını ve uzantılarını hayli sevindirmişse de Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli rol oynayan, bugüne kadar göz bebeğimiz ordumuzun başkomutanının terör örgütü mensubu diye tutuklanması İmralı’daki terör örgütü kurmaktan yatan şahısla aynı kefeye konması vicdanları sızlatmıştır” şeklinde konuştu.
“Gözdağı mı
verilmek isteniyor”
CHP İl Başkanı Ercan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Genelkurmay başkanımızın ‘Teröriste terörist demeyelim’ dediği bir zamanda Emekli Genelkurmay Başkanının terör örgütü elebaşısı diye tutuklanması gerçekten andıçla mı ilgili yoksa herkese gözdağımı veril-mek isteniyor doğrusu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Kimse suç işleyene imtiyaz verilmesini istemez ama kaçma ihtimali olmayanlarında tutuklanmadan yargılanmaları söz konusu olamaz mı? Cumhuriyetimizin kurucusu ve bölgemizin en güçlü ordusunun başkomutanının tutuklanmış olması Türk milletini derinden yaralamıştır. İnşallah adalet gecikmeden tecelli eder. İçeride bulunan iddianamesi daha hazırlanmamış yüzlerce yazar, çizer ve komutanların da 3 yılı aşan uzun tutukluluk süreleri biran evvel sonuçlandırılır. Zira geciken adalet adalet değildir.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti