Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tutulmaz: Bu sene Milli Eğitim’i çalıştıracağım!

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
Tutulmaz: Bu sene Milli Eğitim’i çalıştıracağım!

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı birinci toplantısına katılarak meclis üyeleri ile bir araya geldi. Vali Tutulmaz, toplantı sırasında dikkat çekici mesajlar verdi.
“FAZLA SIKINTI KALMADI”
İGM Başkanı Salih Sel’i makamında ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, meclisin Eylül ayı toplantısına da katıldı. Yaklaşık iki aydır Afyonkarahisar’da birlikte çalıştıklarını dile getiren Tutulmaz, “Bizler İl Genel Meclisi’nin aldığı kararları uygulamaya çalışıyoruz. Bu süre içerisinde ilçelerimizi hızlı şekilde gezerek tanıma imkanım oldu. Zaman zaman bazı köylerimize uğradık. Köylerimizin alt yapılarını görme imkanımız oldu. Öncelikle Afyonkarahisarımızın İl Özel İdaresi hizmetler bağlamında çok güzel bir konumda. Köy muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda artık istenilen şeyler komşu köylerle bağlantı yolları. Köylerden ilçelere bağlanan yolların sıkıntısının tamamen giderildiğini görüyoruz. Kanalizasyon ve benzeri yerlerde ki ufak tefek sıkıntıların dışında fazla sıkıntının kalmadığını görüyoruz” dedi.
“GÜZEL İŞLERİN DEVAMI GEREK”
Parke taşı döşeme çalışmalarında da önemli bir orana gelindiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, bu durumun mutluluk verici olduğunu söyledi. Bu duruma ulaşılmasında İGM üyelerinin büyük emeği bulunduğunu söyleyen Tutulmaz, “Meclis üyelerimizle birlikte ayrıca çalışan arkadaşlarımızın da bu durumda emekleri var. Bu konuda hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Güzel işler yapılmış bunları devam ettirmemiz gerekiyor. İl Genel Meclisleri yerel demokrasinin oluşmasında ve demokrasinin yerleşmesinde, demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasında önemli yerlerdir. Seçimin başlangıcıdır ve halka çok yakın olan hesap verilebilir konumda olan makamlardır. Parlamenterler ile halkın bağlantıları biraz daha uzaktır. Zaman zaman milletvekilleri ilçelere, köylere gelir. Ama sizler her gün vatandaşın içindesiniz. Bu süre içerisinde devamlı vatandaşın ihtiyaçlarını, talepleri alıp zaman zaman da kendiniz o eksikleri görüyorsunuz. Buralar yerel parlamentonun, yerel demokrasinin önemli ayaklarından birisidir” diye konuştu.
“BURALAR EGOLARIN TATMİN
EDİLECEĞİ YERLER DEĞİL”
Afyonkarahisar Valiliği görevinde iki aylık süreçte gruplar arasında çok güzel bir uyum gördüğünü kaydeden Vali Tutulmaz, “Gördüğüm kadarıyla hizmet yarışının dışında bir sıkıntı yok. Bundan dolayı da İl Genel Meclisi üyelerini tebrik etmek isterim. Herkes seçilmişler ve İl Özel İdaresi’nde memur konumunda olan arkadaşlar, bizler, hepimiz bu millete hizmet için buralardayız. Bizim önceliğimiz her zaman vatandaşa hizmet olmalı. Buralar bizlerin egolarını tatmin ettiğimiz, kişisel kaygıların ön planda olduğu yerler değil. Buraları ilimizin alt yapılarının giderilmesinden, milli ve manevi kalkınmamızın sağlanmasından, ilimizin tanıtılmasından, eğitiminden, sağlığından açıkçası genel idarenin yapamadığı ya da genel idarenin görev alanı dışında kalan her alanda hizmetlerin etkin şekilde yapılmasında bu yapının önemli bir rolü var” şeklinde konuştu.
TANITIMDA YOĞUN ÇABA VE
PARA HARCAMAK GEREK
Önceliğin insan olup insan odaklı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Tutulmaz şu ifadeleri kullandı: “Önceliğimiz insan olup insan odaklı bir anlayışla hareket etmemiz lazım. Bunun da temeli eğitimden geçmektedir. Kültürümüzden geçmektedir. Bizim yerel kültürümüzü öncelikle kendi gençlerimize, çocuklarımıza öğretmemiz gerekir. Hep birlikte bunu harmanlayıp bunu daha ülke genelinde yaygınlaştırma yönünde gayret göstermeliyiz. Yerel kültürü evrensel kültüre dönüştürmenin temeli de bu kültürümüzün tanıtılmasından geçer. Bu da Afyonkarahisarımızın tanıtılmasından geçer. Bizim her geçen gün Afyonkarahisar’ın tanıtılmasına yönelik daha yoğun çaba sarf edip mümkünse daha çok para harcamamız gerekir”
ON GÜNDE 1 MİLYON 200 BİN ARAÇ GEÇTİ
Afyonkarahisar’ın her yönüyle potansiyeli yüksek bir coğrafya olduğuna değinen Tutulmaz şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar’ın milli gelire katkısı her geçen gün artıyor. İşsizliğin düşük olduğu ve geleceği parlak olan vilayetlerden birisidir. Bu potansiyeli bizim çok daha iyi değerlendirmemiz gerekir. Bunu değerlendirebilmenin yolu da öncelikle kendi dar çevremizden biraz daha çıkıp tanıtımı arttırmamız gerekir. Evet yollardan sadece bayramda bir taraftan bir tarafa 582 bin araç geçti. On günlük süreçte bu kadar araç geçti. Birde bunlar geri döndü. Yani 10 günde bir milyon 200 bin araç buradan geçmiş oldu. Bu araçlar buradan geçerken ilimizi tanıdı. Buradan bizim lezzetlerimizi tattılar. Bunu bizim Türkiye geneline mümkünse dünyaya tanıtmamız gerekir”
DAHA ÇOK TANITIM
DAHA ÇOK FAALİYET
24 bin yatak kapasitesinde olan termalin ilerleyen zamanda 36 bin yatak kapasitesine çıkma durumuna dikkat çeken Tutulmaz, “Şu ana kadar teşvik almış, proje aşamasında, başlanmış, yarıda kalmış çalışmaların toplam yatak kapasitesi 12 bindir. 24 bin olan yatak kapasitesine bir 12 bin daha yatak kapasitesi daha geliyor. Bu yatak kapasitelerinin doldurulması hatta yeni yatak kapasitelerinin oluşturulması ancak tanıtımla mümkün. Tanıtımı profesyonelce yapmamız lazım. Gerekirse İl Özel İdaresi kaynaklarından, gerekirse diğer kamu şirketleri kaynaklarından. En önemlisi de halkımızın artık bu konuda sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla değişik meslek gruplarının oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyla bu tanıtıma hep birlikte destek vermemiz gerekir. Ticarette genel kural öncelikle reklam, üretmek değil satmak. Biz de şu anda hizmet üretiyoruz şükür. Belki şu anda ürettiğimiz hizmetin pazarını da buluyoruz. Ancak bizim daha çok hizmet üretip bu hizmeti daha çok kişiye ulaştırabilmemiz adına daha çok gayret etmemiz ve daha çok tanıtım faaliyetlerinde bulunmamız lazım”
HAVA ULAŞIMI SIKINTISI AŞILMALI
Önümüzdeki yıldan itibaren hızlı trenin de devreye girmesiyle birlikte ilin önemli bir oranda cazibe merkezi haline geleceğine temas eden Tutulmaz şöyle konuştu: “Hızlı trenle birlikte ilimiz çekim merkezi haline gelecektir. Bunlardan da hep beraber faydalanmamız gerekir diye düşünüyorum. Hava yolu ile ilgili sıkıntılarımız var. Hava yolu yeterince tercih edilmiyor. Zaman zaman geç vakitlere kaldığından biraz da ulaşım merkezlerine yakınlıktan hava yolu tercihinin az olduğunu görüyoruz. Ancak bunu bizim daha cazip hale getirmemiz gerekir. Belki sanayi, ticaret odalarıyla, meslek odalarıyla bunları görüşüp değişik hatlardan buraya sefer yapılmasının yolunu aramalıyız. Bunun olabilmesi için THY belli bir miktar yolcu, koltuk garantisi istiyor. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları olarak bunlara da biraz daha eğilip değişik hatlardan buraya uçakları getirmemiz lazım ki bizim bu potansiyelimizi daha iyi pazarlayalım”
“İYİNİN HER
ZAMAN İYİSİ VAR”
Hizmet amacıyla bulundukları görevlerde millete karşı sorumlu olduklarını tekrarlayan Vali Tutulmaz şunları söyledi: “Öncelikle sorumluluğumuz millete karşı. Bu millet atama ve seçim yollarıyla bizleri görevlendirdi. Hizmet etmenin yolu da yarının bugünden daha iyi olmasıdır. İnancımız da bunu emreder. Bizim devamlı koşmamız gerekiyor. Bugüne dek yapılanlarla yetinmemek gerek. Çok güzel hizmetler yapılmış. Belirli bir aşamaya gelmiş. İyinin daha iyisi her zaman var. Bunun için gayret göstermemiz gerekli. Bürokratlar, memurlar, seçilmişler olarak hepimiz bu ülkenin daha iyi kalkınması için özelde ilimizin daha iyi kalkınması, Afyonkarahisar’ın bölgenin çekim merkezi haline gelmesi için gayret etmemiz gerekiyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah bu millete her zaman daha güzel günleri iyilikleri göstersin diyorum. Bu milleti de ilelebet payidar kılsın”
“İSTANBUL’DAKİ TANITIM
AMATÖR VE SAMİMİYDİ”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, toplantının ikinci bölümünde meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı. İGM Üyeleri; Haydar Serdaroğlu, Nazmiye Kılçık, Ömer Tunçay, İbrahim Acar, Mehmet Karagöz, Ömer Dayı çeşitli sorular yöneltti. İstanbul Maltepe’deki Afyonkarahisar Tanıtım Günlerine yönelik açıklama yapan Tutulmaz, “Her şeyin başlangıcında muhakkak eksiklikler olacaktır. Bana sorarsanız İstanbul’daki tanıtımda eksiklikler vardı. Siirt’te biz ilk tanıtımı yaptıktan sonra ikincisini yaptığımızda arada çok önemli farklar oluşuyor. Çok profesyonel değil ama çok amatör ve samimi bir tanıtımdı. Çok doğaldı belki bu şekilde amaca ulaşıldı. Afyonkarahisarımız olduğu gibi tanıtıldı. Bu yönü güzeldi. Fakat ikisini birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Diğer vilayetlerden de tecrübem bu tanıtım günlerini sadece tanıtım olarak algılamamız gerekiyor. Bu günleri hemşehri buluşması olarak da algılamamız gerekiyor. İstanbul’daki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz 3-4 gün boyunca. Afyon’a olan aidiyet duygularını yenilediler. Belki önemli bir kısmı çocuklarını buraya getiremiyordu. Akrabasını, komşusunu buraya getirip anlatamıyordu. Onları alıp gelip orada Afyonkarahisar’dan bir iki gün yaşadılar. Meseleye bu yönüyle bakmamız gerekir. Kamu yapsın biz bekleyelim mantığı olmamalı” dedi. Tutulmaz, İGM Üyesi Haydar Serdaroğlu’nun tanıtımın profesyonelce yapılması gerektiğine katıldığını söyledi.
TANITIM MASTER PLANINA İHTİYAÇ VAR
Tanıtım master planı yapıp Afyonkarahisar’a gelecek insanları Karahisar Kalesine çıkarıp, ne şekilde etkileyerek camileri gezdirmek gerektiğinin planlanması gerektiğini ifade eden Tutulmaz, “Üzerinde çalışmamız gerekiyor. Bunlar bugüne kadar muhakkak bunlar konuşuldu. Hala çevre yolundan insanlar gidiyor. İnsanlar çevre yolundan gitmeden nasıl döndürebiliriz konusuna kafa yormak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
EĞİTİMİN İYİLEŞMESİNDE
ŞARTLAR ZORLANACAK
Afyonkarahisar’da eğitimde sıkıntılar olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, “Eğitimde bahsedildiği üzere maalesef sıkıntılarımız var. Ben daha geldiğim gün bahsedilmişti bu. Eğitime önem veren bir yapım var. Eğitimi ne yapıp edip iyileştireceğiz. Bunun başka yolu yok. Milli Eğitim’le yaptığım toplantılarda da açıkça bunu ifade ettim. İyileştirmenin dışında başka bir yolumuz yok. İyileştirebilir miyiz demiyorum iyileştirmemiz gerekir. Şartları zorlayacağız. Evet, sebepler var. Meslek liselerinde rekabetin biraz daha az olduğunu söylüyorlar. Kırsal nüfusun daha çok olduğu söyleniyor. Bunları ben kabul etmediğimi kendilerine ifade ettim. Siirt’ten örnek verdim. Bir köyde taşımalı eğitimle komşu köyden 7 kilometre mesafeden 14 çocuklu bir ailenin kendine ait odası olmayan bir çocuğu iyi bir rehber öğretmenle TEOG’da birinci sınavda bir yanlış çıkardı. İkinci sınavda ise tüm soruları doğru cevaplandırdı. Çocuk Fen Lisesini kazandı. Bu çocuk zekiydi diyelim. Fakat o okulda Fen Lisesini kazanan köy okullarından benzeri şartlarda olan birkaç öğrenci daha var. Anadolu Liselerine giden birkaç kişi daha var. Emek harcamadan başarı gelmeyeceğine inanmamız lazım. Bunu okul müdürleri ile yaptığım toplantıda da söyledim. Şunun sözünü veriyor açık söylüyorum; Ben bu sene Milli Eğitimi çalıştıracağım” diye konuştu.
BU YIL EĞİTİM DİSİPLİNE OLACAK
Siirt’te ilk göreve başladığında eğitim başarısının Türkiye ortalamasının 15 puan gerisinde olduğuna değinen Tutulmaz, “Siirt her yıl 3’er puan yaklaşarak Türkiye ortalamasına yaklaştı. Biz şu anda Türkiye ortalamasının gerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki birkaç yılda bunu iyi bir konuma getiririz. Ama eğitim işi bir günde olan bir iş değil. Süreç uzun vadeli. Ama bu yıl bunu disipline edeceğimize söz veriyorum. Hiç şüpheniz olmasın. Sonuç alınır alınmaz bilemem ama bu yıl öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz geçen yıldan biraz daha farklı olacak. Bizimde buna kitap fuarlarıyla destek vermemiz lazım. Öğretmenlerin üzerine gittiğimizde bize ‘Ya bu bizim akrabamızdı, bu bizim kardeşimizdi, arkadaşımızdı’ demeyin. Onları biz biraz koşturalım, biraz emek harcasınlar, biraz terlesinler” şeklinde konuştu.
AMİRAL GEMİSİ TERMAL DEĞİL
İl olarak sıkıntının işadamlarının hallerinden memnun olması olarak özetleyen Vali Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bizim il olarak sıkıntımız maalesef işadamlarımız hallerinden memnun. Bunu ben bilhassa termalde gördüm. Bizim termalde bilhassa beş yıldızlı otellerimizin sahiplerinin amiral gemileri termal değil. Mermer, müteahhitlik, seramik vb değişik, burayı bir yan şey gibi görüyorlar. İkincisi müşteri sıkıntısı yok. Bir şekilde mal ve hizmet üretiminde Pazar buluyor. Mevcut haliyle devam etmekten rahatsız değil işadamlarımız. İki aydaki tespitim bu. Yeni bir şeye yelken açmaya gerek yok anlayışı bilinçlerinde var. Konuşmalarımızda öyle olmadığını söylüyorlar. Ama arka bölüme girdiğinde durum böyle değil. Burada kamunun yapabileceği liderlik, koordinasyon, başlatmadır. Devamlılık yerel sinerji ile olur. Yerelin buna kesinlikle el atması gerekir. Kamu da ister istemez memuriyet zihniyeti vardır. Mesai zihniyeti vardır. En çalışıyorum diyen de vardır. Ama özel sektör anlayış ve mantığında mesai değil iş kavramı vardır. İş bitmeden gidilmez.”
“NİYE ARADINIZ DEMEM”
Vali Mustafa Tutulmaz, tüm Meclis Üyelerine toplantı sonunda kişisel cep telefon numarasını verdi. Tutulmaz, “Cep telefonum 24 saat önemli bir husus olduktan sonra aramaktan çekinmeyin. Yeter ki arama sebebiniz oradaki problemin çözümüne katkı sağlasın. Yeter ki o telefondan dolayı bir problemi çözelim. Açık söyleyeyim niye aradınız demem. Yeter ki problem çözelim. Yeter ki çözülecek bir husus olsun. Bizi arayın bir problem yok” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Vali Tutulmaz, Sel’i ziyaret etti

Kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaretleri kapsamında İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’i ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz’a ziyaret sırasında Başkan Sel tarafından İl Genel Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

 

 

Acar bağımsız üye

Dinar ilçesinde uzun yıllar MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve MHP’den Dinar İGM Üyesi seçilerek görev yapan İbrahim Acar, partisinden istifa etmişti. İbrahim Acar, partisinden istifa etmesiyle Dinar İGM Bağımsız Üyesi olarak meclis toplantısında MHP grubundan ayrı daire müdürlerinin arkasında bir koltuğa oturdu. >> Burcu Aydın’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti