Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TYP iş başvurularına yoğun ilgi

Çalışma ve İş Kurumu

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde dün başlayan ve 4 Ekim Cuma günü sona erecek olan TYP kapsamındaki başvuru yoğunluğu dikkat çekti. TYP ile okul ve kurumlarda çalıştırılmak üzere toplam bin 35 kişi işe alınacak

 

21 Ekim 2019 ve 26 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda temizlik ve güvenlik görevlisi çalıştırmak için kuruma yapılan başvuru yoğunluğu gözlerden kaçmadı.
TYP kapsamında Milli Eğitime bağlı okul ve kurumlarda 700 temizlik görevlisi, 335 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam bin 35 kişi işe alınacak. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde dün başlayan başvurular 4 Ekim Cuma günü sona erecek. Başvuruların ilk günü olmasına bağlı bir yoğunluk yaşandığı öğrenildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre başvurunun ilk günü nedeniyle yoğunluk yaşandığı ancak ilk ya da son başvurunun önemli olmadığı, 9 Ekim 2019 sabahı Tınaztepe Spor Salonunda Noter huzurunda yapılacak kura çekiminde işe alınacak başvuru sahiplerinin netleşeceği öğrenildi. Öte yandan 12 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan talimata göre bir haneye 3 bin 30 TL’den fazla ücret giren başvuru sahiplerinin Noter huzurunda gerçekleştirilecek kurada çıkması halinde kuranın geçersiz sayılıp yedekte çekilen hak sahibi işe alınacak. Başvuru sahiplerinin bu durumu göz ardı etmemesi gerekiyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi