Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Üç maçı üst üste aldığınız zaman ligde durum tamamen değişiyor”

Spor Toto 1.Lig’de mücadele
“Üç maçı üst üste aldığınız zaman ligde durum tamamen değişiyor”

Spor Toto 1.Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor’un Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şahin, ikinci yarı öncesinde takıma moral yemeği verdi. Şahin tarafından Afium AVM’deki Müstakbel Kebap’ta verdiği yemeğe Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolcular ve kulüp personeli katıldı.
“SİZLER İLE ÇOK ŞEYLER BAŞARDIK”
Takımdaki oyuncularla daha önce çok şeyler başardıklarını hatırlatan AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, “Biz bir aileyiz o yüzden bu şekilde bahsediyorum. İkinci yarı maçları başlamadan önce yöneticimiz Ali Şahin böyle bir yemek organizasyonu yaptı. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ikinci yarıya sekiz arkadaşımız ile yolları ayırarak başladık ve şu anda aramıza yeni katılan altı arkadaşımız var. Bir iki görüşme yaptığımız oyuncular da var ve inşallah bu bulunduğumuz ortamdan bir an önce kurtulmak için el birliği ile sizler ile beraber buradan kurtulacağımıza ben can-ı gönülden inanıyorum. Çünkü sizler ile beraber biz çok şeyler başardık. Ben yine aynı başarıyı göstereceğinize can-ı gönülden inanıyorum. Ben inşallah ikinci yarının kazasız belasız ve iyi bir performans göstererek geçeceğine nanıyorum. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza biraz evvel söylediğim gibi üç maç üst üste aldığınız zaman ligde durum tamamen değişiyor” dedi.


“MÜMKÜN OLURSA PLAY-OFF OYNAMA HEDEFİMİZ VAR”
AFJET Afyonspor’lu oyunculardan Nazmi Candoğan ile maçların sona ereceği zaman üzerine de konuştuklarını hatırlatan Başkan Sel, “Nazmi ile konuştuğumuzda belli olmayacağını söyledim. Başarı sağlayacağınız maçlar ile 27 Mayıs’ta final oynamıştık. Yani üç maç üst üste aldığınız zaman potaya girme ihtimalimiz çok kuvvetli. İnşallah ilk hedefimiz öncelikle bu bulunduğumuz sıralamadan yukarıya doğru tırmanmak, daha sonraki hedefimiz de mümkün olursa Play-Off oynamak. Ben, hepinize ikinci yarıda başarılar diliyorum. Allah sakatlık göstermesin inşallah el birliği ile beraberce sezon sonunda mutlu sona ulaşırız diyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“KENDİNİZİ BAŞARIYA KODLAMADIYSANIZ BAŞARI GELMEZ”
Başarının beyinde başladığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Başarının birinci şartı bugüne kadar hayatta gördüğüm şey şu, hedefe odaklanmak gerekiyor ve işi ciddiye almak gerekiyor, beyinde de buna hazır olmak gerekiyor. Eğer beynimiz başarıya hazır değilse, kendinizi başarıya ulaşacağız diye kodlamadıysanız başarı gelmez bunu açık söyleyeyim. Sizin bugün ve yarın şunu açıkça söylemeniz lazım, biz öncelikle bu ligde kalacağız ve mümkünse çok iyi bir konumda ilk 6’da tamamlayacağız demeniz lazım. Eğer bunu diyemiyorsanız, o zaman başarı gelmez bu bir bir daha iki” dedi.
“İLERİYE GİDEBİLMEMİZ İÇİN DAHA ÇOK EFOR KAYDETMEMİZ LAZIM”
Takımın ileriye gidebilmesi için oyuncuların daha çok efor kaydetmesi gerektiğini söyleyen Vali Tutulmaz, “İşin ikinci yönü burası bir işletme, bunu böyle düşüneceksiniz. İşletmede çalışanlar var, yöneticiler var. Şu anda sizler çalışanlarsınız. Eğer işletmeye artı değer katarsanız işletme de kazanır siz de kazanırsınız. Eğer işletmeye artı değer katamazsanız sizde gidersiniz işletme de gider bunu böyle görün. Bunu çok açık bir şekilde belki böyle söylememişlerdir, size ben bu kadar açık söylüyorum AFJET Afyonspor’un ayakta kalabilmesi sizin başarınıza bağlı, sizin de ayakta kalabilmeniz yine sizin de başarınıza bağlı. Sekiz arkadaş gitti, niye gitti? Çünkü bir sıkıntı vardı, başarıda problem vardı o zaman bu başarısızlık olursa gelecek yıl bu grubun yarısı yine gider. Onun için şuna odaklanmamız lazım il olarak, taraftar olarak, yönetim olarak, futbolun teknik kademesi olarak ve bu işi sahada yapan sizler olarak başarıya odaklanmamız lazım. Başka bir alternatifin olmadığını bilmemiz lazım. Biz normalde diyelim ki ilk dönem bir birim çalışıyor ve ter akıtıyorsanız şimdi bu ter iki birim olacak. Şartlarınızı zorlayacaksınız. Bunlar olmadan şu anda bir de geriden başlıyoruz yani önce eşit şartlarda başladık, şu anda geriden başlıyoruz. Geriden başlayıp daha ileriye gidebilmemiz için daha çok efor kaydetmemiz lazım. Bunu size muhakkak söylediler fakat bir de ben söyleyeyim.” ifadesini kullandı.

TUTULMAZ’DAN TAKIMA SİTEM
Takımın Elazığspor maçında gösterdiği performansı işaret ederek oyunculara sitem eden Vali Tutulmaz, “Aslında şartlar hep bizim lehimize. Elazığspor dağıldı, her ne kadar dört yedik yani o gün ben maçı seyretmedim açık söyleyeyim stattaydım fakat maçı izlemedim telefona baktım hep çünkü maç izlenecek şekilde değildi. Onu açık söyleyeyim bugün belki çok açık konuşuyoruz bunu söylememiz lazım izlenecek şekilde değildi maç. Bana bir 60 dakika internette gezme fırsatı verdiniz. Şimdi bu dönemde bunları inşallah yaşamayacağız. Fakat yaşamayacağız demekle olmuyor, biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız fakat artık şu andan itibaren sözü söyleyecek olan teknik heyet ve sizlersiniz. Kafa kafaya vereceksiniz, daha çok çalışacaksınız, daha çok uğraşacaksınız ve bu milletin başını öne eğdirmeyeceksiniz. Bu milletin başı öne eğilmediği zaman sizin de başınız öne eğilmez. Kulüpte gider, sizde gidersiniz. Birlikte gideriz.” ifadesine yer verdi.
“BİZLER SİZE GÜVENİYORUZ”
Oyunculara güvendiklerini fakat güvenin yetmediğini söyleyen Vali Tutulmaz, “Düşmüş bir takımın oyuncusu olarak hayatta gelebileceğiniz konum ile ligde kalmış 1. Lig’de oynayan bir takımın oyuncusu olarak hayatta kalmak aynı değildir. Bunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz fakat bu işi yapabilecek güçtesiniz. Teknik heyetimizin ön gördüğü doğrultuda eksiklerimiz var ise tamamlanmaya çalışılıyor. Muhakkak güçlü ve kadronun geniş olması takım açısından bir artı değerdir. Zaman zaman yorgunluklar olabiliyor, sakatlıklar olabiliyor, takımı geniş olarak algılayın ve birbirinizi rakip olarak da görmeyin, birbirinizi tamamlayıcı görün, fırsatın bir gün evvel size de geleceğini görün. Şans, fırsat çıktığında hazırlıklı olmaktır. Hoca size 10 dakika imkân verdi, eğer o 10 dakikaya hazırlıklıysanız kendinizi gösterirseniz ondan sonraki 90 dakikalar sizin olur. Fakat 10 dakika verdi 10 dakikada bir şey yapamadın o zaman suçu kendinizde daha doğrusu kendimizde arayacağız. Bizler size güveniyoruz bunu bilin tek başıma güvenmenin yetmediğini de biliyoruz. İnşallah şu stresi attığımız güzel bir yemekte bir arada oluruz diyorum. Sorunsuz bir sezon diliyor, herkese başarılar diliyorum” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti