Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaşımda zam talebine red – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2016 yılının
Ulaşımda zam talebine red

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2016 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
Özel Halk Otobüsü taşıma ücretlerinde artış yapılması talebini uygun görmeyen Trafik Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Trafik komisyonu kararının; M. Emin Birliktir, Osman Çakıcı, Mehmet Bayrakçeken, Halil İbrahim Baykara’nın ret oyu, İbrahim Karataş’ın ise çekimser kalması ile alındığı bildirildi.
“DAHA ÖNCE ZAM VERDİK
ULUSAL BASINA DÜŞTÜK”
Konu hakkında bilgi veren Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, yakın illerden toplum taşıma fiyatlarını aldıklarını kaydetti. Birliktir, Kütahya’da 1.70 TL ile 1.35 TL ücretle yolcu taşındığını, Afyonkarahisar’da 1.75 ile 1.50 TL ücretle taşımacılık yapıldığını söyledi. Uşak’ta rakamın 1.50 TL ile 1 TL, Bilecik’te ise 1.50 TL ile 1.25 TL olduğunu söyleyen Birliktir; “Belediye Meclisi olarak bilindiği üzere daha önceki zammı verdiğimiz için komple ulusal basına düşmüştük. Yüzde yüz oranında zam verdiğimiz için. O zaman petrolün varili 85 dolardı. Şu anda 35 dolar civarında. Dolayısıyla komisyonumuz bugün için bu zam talebini uygun görmemiştir” dedi.
ÇOBAN: ZAM TALEBİ TEKRAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, özel halk otobüsü işletmecilerinin kendisine yaptıkları ziyarette, asgari ücrete yapılan zammın, personel anlamında 500 TL’ye aşkın külfet oluşturduğundan bu zamma ihtiyaç duyduklarını söylediklerini aktardı. Çoban, söz vermemekle birlikte gelişen gündeme göre zam talebinin tekrar değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.
TATİL YAPMAMA
GELENEĞİ SÜRECEK
Öte yandan toplantıda Hesap Kayıt İşlemlerinin Kontrolü için oluşturulan Denetim Komisyonu üyeliklerine; Mustafa Albay, Av. Ferda Ertürk ve Recep Avşar seçildiler. 2010 yılından itibaren Belediye Meclisi’nin tatil yapmadığını belirten Başkan Çoban aynı geleneğin devam ettirileceğini kaydetti.
HASTANELERE TEK
ARAÇLA GİDİLEBİLECEK
Toplantıda Belediye Spor Kulübüne 1 milyon 85 bin TL bedelin taksitle nakdi yardım çerçevesinde aktarılması kararlaştrılırken, fakülte minibüs güzergahındaki 8 kişinin Harb-İş Minibüs durağına geçişleri uygun görüldü. Yeni yapılan hastanelere tek araçla gidebilmek için minibüs hattı güzergahlarında değişiklik yapılması talebi oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; Kocatepe, Gazi, Nazmi Saattçi, Maraşel Fevzi Çakmak, Esentepe mahallelerinin muhtarlarının dilekçelerinin dikkate alındığı bildirildi. >> AYRINTILAR YARIN
GAZETENİZ KOCATEPE’DE