Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülker: Tatsız olaylar üzdü – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ülker: Tatsız olaylar üzdü

Minibüs şoförleri ve özel halk otobüsü firması Turex şoförleri arasındaki tatsız olaylardan duydukları rahatsızlığı dile getiren Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mevlüt Ülker, basın mensuplarının bu konuda yayımlayacağı haberleri daha titiz ve tarafsız bir şekilde ele alacağına inandıklarını kaydetti

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, il genelinde minibüs şoförleri ile özel halk otobüsü Turex firmasına ait otobüs şoförleri arasında yaşanan tatsız olaylar nedeni ile medyada birçok habere yer verildiğini belirtti.
HABERCİLERE
“TİTİZ DAVRANIN” SERZENİŞİ
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker yaptığı açıklamada, yayımlanan haberlerde özellikle ‘minibüsçü terörü yeniden başladı’, ‘minibüsçüler yine saldırdı’, ‘saldırgan ve mağdur rollerinin yine değişmediği kavga’ gibi başlıklar atılmasından duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Mevlüt Ülker, bu haberlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Ülker; “Ülkemizde ki terör kavramı konusunda ki hasasiyet göz önüne alınmadan evine ekmek götürmek için çalışan şoförlerimizi böyle bir suçla suçlamak büyük bir yanlıştır. Özellikle bütün olayların başlamasına sebebiyet verenlerin minibüs şoförleri olduğu yönünde toplumda bilinçaltı baskı yaratılmasından duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek isteriz. Unutulmamalıdır ki şehir içi taşımacılık işlerinde görev yapan gerek minibüs şoförleri gerekse Turex çalışanları, bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine bir dilim ekmek götürebilmek için gece gündüz, demeden büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Bu nedenle bu tür olayların yinelenmemesini temenni ediyor bu konu ile ilgili haber yapanların daha titiz bir çalışma sergilemesini bekliyoruz. Zira gerçeği yansıtmayan haberler ne yazık ki bu olayların tekrarlanması yönünde tarafları kışkırtmakta ve zemin hazırlamaktadır.” diye konuştu.
“GAYRETİMİZ BOŞA ÇIKIYOR”
İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri ortak çalışmalar sonucu, bünyelerinde bulunan tüm minibüs şoförlerine Dumlupınar Üniversitesi öğretim görevlileri aracılığı üç 4 gün boyunca bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, halkla ilişkiler verilen hizmetin daha üst seviyede nasıl verilebileceği hususunda eğitimler verildiği hatırlatan Oda Başkanı Mevlüt Ülker sözlerine şöyle devam etti: “Eğitime bünyemizde bulunan 450 şoför katılmış ve bu yönde daha gayretli ve disiplinli çalışılması hususunda ortak karar alınmıştır. Bu tür olayların tekrarlanmaması için İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte büyük bir gayret içindeyken siz değerli basın mensupları tarafından minibüsçülere yönelik haksız ve gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanması, bizleri derinden üzmekte bu tür olayların tekrarlanmaması için gösterdiğimiz gayreti boşa çıkarmaktadır. En son habere konu olan olayda, Sahipata – Anıtpark ulaşım hattında çalışan minibüs şoförü ile Turex otobüs şoförü arasında yaşanan olay tamamen tarafların fevri davranışları sonucu, karşılıklı tartışma şeklinde gerçekleşmiyor. Herhangi bir fiili eylem kesinlikle söz konusu olmamıştır. Her iki tarafta birbirlerine karşı sergilemiş oldukları davranışlar nedeni ile olayın meydana gelmesine zemin hazırlamıştır. Tüm bu nedenlerle bu ve benzer olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti