Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulutürk: AFJET borç silemez!

AFJET A.Ş. Genel Müdürü

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk,geçmişe dönük ısınma bedeli borçlarının zaman aşımına uğrayarak
silinmesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi. AFJET A.Ş’nin borçlu aboneleri sıkmadan her türlü kolaylığı sağladığını dile getiren Ulutürk, “Biz anonim bir şirketiz. Kafamıza göre borç silme durumumuz yoktur” dedi

 

Jeotermal ısıtma hizmeti veren AFJET A.Ş’nin Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, çeşitli nedenlerle yaklaşık 10 yıl öncesine dayanan borçların ödenmesi noktasında şirketin abonelerine gerekli kolaylığı gösterdiğini açıkladı.
“ÖDEME KOLAYLIKLARI
SAĞLANDI”
Yusuf Ulutürk, bazı AFJET abonelerinin 10 yıl öncesine dayanan borçlarıyla ilgili avukat aracılığıyla ihtarname gönderilmesi konusuna açıklık getirdi. Ulutürk şunları söyledi: “Borç 10 yıl öncesine ait demek borçlu için bir çözüm değildir. Otomatik ödeme talimatındaki sorundan kaynaklanan ya da çeşitli nedenlerle ödenemeyen borçların tahsili için şirketimiz tüm kolaylıkları göstermektedir. O dönemler için örneğin yöneticilerimiz abonelerin sıkışmamaları için borç tutarını 8 veya 10 aya bölün gibi talimatlar vermişlerdir. O günün şartlarında ödeme kolaylığı sonuna kadar sağlanmıştır. O zaman için vade farklarıda uygulanmamıştır. Ayrıca borç bulunmadığına dair itiraz noktasında abonenin elinde ödeme dekontu bir belge olması gerekir.”
“ANONİM ŞİRKET BORCU SİLEMEZ”
AFJET A.Ş.’nin anonim bir şirket olduğunu, bir lira dahi olsa borçları tahsil etmek durumunda olduğunun altını çizen Ulutürk şöyle konuştu: “Burası anonim bir şirkettir. Dolayısıyla 5 veya 10 yıl gibi süreler gösterip zaman aşımı kavramının uygulanması, şirketin hakkından vazgeçmezi sözkonusu değildir. Bizim bu tür borçlu abonelerimize yaptığımız iyilik; Çok büyük vade farkları uygulanmadan düzenli ödemeyi bekledik. Örneğin borcunu 18 ay taksitlendirip iki ay ödeme yaptıktan sonra kalan taksitleri ödememek vicdani bir durum değildir. Daha sonra ‘On yıl önceki borç için avukat aracılığıyla ihtarneme gönderiyorsunuz. 10 yıl öncesinin borcu için aklınız neredeydi?’ gibi bir yaklaşımın kabulü mümkün olamaz. Şirketimiz borcun kolayca, sıkıntısız ödenmesi için büyük vade farkı oluşturmadan uzun süreli taksitlendirme yaparak kötü mü etmiştir? İcraya vermemiştir. Devlet vatandaşının borcunu silebilir ama sözün başında da ifade ettiğim üzere biz anonim bir şirketiz. Kafamıza göre borç silme durumumuz yoktur.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti