Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Umduğumuzu bulamadık”

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili olarak “Umduğumuzu bulamadık.” dedi.
Emekliye 2019’da verilecek zam oranının 10,19 olarak açıklandığını hatırlatan TİED Başkanı Ahmet Ege, “Yapılan bu zam beklentilerin altında kalmıştır. Kış şartlarının zor geçtiği bu günlerde kasım ve aralık ayında TÜFE artışının eksilerde çıkması, gerçek enflasyonun yansıtılmaması bizleri derinden üzmüştür. Emeklinin nefes alacak durumu yoktur, mutlaka emeklimize cansuyu verilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Yeni seçimlerin yeni bir umut anlamına geldiğini hatırlatan TİED Başkanı Ahmet Ege açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Emeklilerimizin beklentilerini kalan ömründe yaşamlarının daha kaliteli olabilmesi için seçim döneminde siyasetçilerimiz ne söylüyor ona bakacak ve takip edecektir. Biz emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarımız var. Dileğimiz odur ki sorunlarımıza yönelik çözüm önerilerini siyasi insanlarımızdan duyacağız. Emeklimiz kadir kıymet bilir, kendisine uzatılan eli baştacı eder, karşılıksız bırakmaz, hayır duası ile dualandırmasını, takdir etmesini bilir. Bu ülkenin temel taşı olan emeklilerimiz dünya lideri Atatürk’ün söylediği“ Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, milletin yaşam kudretinin en önemli kıstasıdır, mazide muktedir iken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.” sözü rehber edilmesi gerekir. Mahalli idarelerin emekliye ve yaşlıya bakış açıları hizmetleri çok önemlidir. Bizlerin her an yanında olan mahalli idarelerdir. Doğal ve kültürel mirası koruyup yaşatacak, ulaştırma ve alt yapı hizmetleri verecek bizi mezara koyacak, yaşamı güzelleştirecek olan onlardır. Belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri, İl genel meclisi üyeleri seçilmiş üyelerdir. Bu seçilmişlerin emekli ve yaşlıya sahip çıkacak zihniyete sahip olunması çok önemlidir. Önümüzdeki günlerde belediye başkan adayları derneğimize ziyaretlerinde kendilerine yaşlı ve emeklilerin beklentilerini, isteklerini dosya halinde kendilerine sunacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti