Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümit Özdağ Kimdir Ve Nerelidir?

Ümit Özdağ Kimdir Ve Nerelidir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Ümit Özdağ Kimdir? Nerelidir? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Ümit Özdağ Kimdir Ve

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  3 Mart 1961 tarihinde Japonya’nın Tokyo kentinde doğdu. Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat bölümlerinde tamamlayan Özdağ, Yüksek lisansını Gazi Üniversitesinde, tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Özdağ, 2001 yılında profesörlük unvanını aldı.

ÜMİT ÖZDAĞ SİYASİ KARİYERİ

Ümüt Özdağ, 2006 yılında düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı ancak MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edilmesi üzerine kongrede aday olamadı. 2010 yılında mahkeme kararıyla tekrar MHP üyesi olan Özdağ,  12 Haziran 2011’de yapılan milletvekilliği seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.  2015 tarihinde yapılan parti kurultayında MHP Merkez Yürütme Kurulu’na üye seçildi. 2015 genel seçimlerinde MHP’inden Gaziantep milletvekili seçildi. 14 Kasım 2015’te MHP genel başkan yardımcılığını görevine getirildi. 2016 tarihinde bu görevinden istifa etti. 20 Ekim 2016 tarihinde MHP genel merkezi tarafından parti tüzüğünün bazı maddelerini ihlal ettiği gerekçesi ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen Özdağ, 15 Kasım 2016 tarihinde de partiden ihraç edildi.

 

MHP’nden ihraç edilen Ümit Özdağ, 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti’ye katılarak ve kurucular kurulunda yer aldı. İYİ Parti’de Strateji, iletişim, propaganda ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcısı olan Özdağ, 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçildi. 2020 tarihinde, İYİ Parti yönetimi ile girdiği tartışma sonucu partiden ihraç edildi. Ancak 2021 tarihinde Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ihraç kararını iptal etti. Özdağ, 4 Mart 2021 tarihinde İYİ Parti’den istifa etti.

İYİ Parti’den istifa eden Ümit Özdağ, 2021 yılında kendi partisini kurmak çalışmalarına başladı ve Ayyıldız Hareketi’ni başlattı. 26 Ağustos 2021 tarihinde ise; Zafer Partisi kurdu.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde ATA İttifakının içerisinde bulunarak, cumhurbaşkanlığı seçiminde Sinan Oğan’ı aday gösterdi. Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. tura kalamamasının ardından, Cumhur İttifakı’nın adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı. Bunun sonucunda ATA İttifakı bozuldu. Ümit Özdağ ise; 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi.