Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite hastanesindeki termal örnek olacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Üniversite hastanesindeki termal örnek olacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki termal havuzları görmek isteyenleri Afyon’a davet etti

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile dünyadaki sağlık turizminin taraflarının katılımlarıyla düzenlenen “6’ncı Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”, İstanbul’da WOW Hotels & Convention Center’da gerçekleştirildi.
Bu yılki ana teması “Sağlık Turizmi: Dünya Trendleri ve Türkiye, Sağlık Turizminde Kalite, Sürdürülebilirlik, İnsan Kaynağı ve Tamamlayıcı Tıp” olan kongreye Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle, Mozambik Sağlık Bakanı Dr. Alexandre Maguele, Gagauz Sağlık Bakanı Ivan Vieru, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Hasip Kaplan’ın yanısıra yerli ve yabancı çok sayıda üst düzey bürokrat, özel sağlık kuruluşları, kamu ve üniversite hastaneleri, termal tesisler, seyahat acenteleri, akademisyenler, sağlık çalışanları ve sağlık turizmi yatırımcıları katıldı.
3 gün süren kongrenin “Termal Zenginliğimiz, Yatırım İmkânları & Sağlık Turizminde Yükselen Konseptler (Wellness & Sağlık Köyleri)” başlıklı 5. oturumunun moderatörlüğünü ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı. Oturumun başlangıcında Afyonkarahisar ili ve üniversitesiyle ilgili de bilgi veren Rektör Solak, Afyonkarahisar ilinde üniversite-termal otel işbirliği, üniversite hastanesi ile termal otel afiliasyonu konusunda örnek bir model geliştirdiklerini, termal otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin herhangi bir sağlık sorunuyla alakalı üniversite hastanelerinden kolaylıkla hizmet alabildikleri bir uygulamayı organize ettiklerini belirtti. Üniversite bünyesinde sürdürülen termal sağlık turizmi çalışmalarıyla ilgili de katılımcıları bilgilendirerek, hasta ve termal turizm için arzu edenleri Afyonkarahisar’a davet etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti