Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite-Sanayi işbirliği için AFSÜ’den somut adım

Üniversite-Sanayi işbirliği için AFSÜ’den somut adım

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu, Oruçoğlu Yağ Fabrikası Genel Müdürü Rıfat Tekbaş ile bir araya gelerek ortak çalışma imkânlarını masaya yatırdı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üneversitesi’nde (AFSÜ) yürütülen ve planlanan üretime dönük çalışmalar hakkında Tekbaş’a bilgi veren Prof. Dr. Okumuş, üniversite-sanayi iş birliği anlayışı doğrultusunda AFSÜ’nün bilimsel potansiyelini ilgili endüstrilere transfer ederek ulusal ve yerel ölçekte ekonomik değere dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.
SANAYİCİLERLE UZMAN
AKADEMİSYENLER BULUŞTURULACAK
Ortak Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yaparak AFSÜ’lü akademisyenler ile sanayiciler arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birlikleri geliştirmeyi arzu ettiklerini belirten Prof. Dr. Okumuş, bölgedeki sanayicileri, konusunda uzman akademisyenlerle buluşturarak ilaç ve gıda alanlarındaki üretim projelerini öz kaynak ya da fon destekleriyle hayata geçirmelerine aracılık etmeyi önemsediklerini kaydetti. Prof. Dr. Okumuş, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Afyonkarahisar’daki tek firma olan Oruçoğlu ile de bu anlamda ileriye dönük ortak çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi.
Prof. Dr. Okumuş’a ve Prof. Dr. Köroğlu’na nazik ziyaretleri için teşekkür eden Oruçoğlu Yağ Fabrikası Genel Müdürü Rıfat Tekbaş, 1968’de kurulan ve sektörde yarım asrı aşan tecrübesini, bitkisel yağ üretim sektörünü geleceğe taşımak için yenilikçi çalışmalarla harmanlayan Oruçoğlu’nun sürekli gelişim ilkesi doğrultusunda akademi ile iş birliğine sıcak baktığını söyledi.
>> Kocatepe Haber Merkezi