Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitede Öğretim Görevlisi Nasıl Olunur?

Üniversitede öğretim görevlisi nasıl olunur? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Üniversitede öğretim görevlisi nasıl olunur? Üniversitede öğretim görevlisi olma şartları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Üniversitede öğretim görevlisi nasıl

Üniversite okuyan her gencin aklından üniversitede öğrenim görevlisi olarak kalmak geçmiştir. Üniversitede eğitim görevlisi olabilmek için hangi aşamaları izlemek gerekir. İşte detaylar…

Öğrenim Görevlisi Nedir?

Öğretim görevlisi, üniversite ve yükseköğretim kurumlarında öğrencilere eğitim veren, bilimsel araştırmalar yaparak bölümüne katkı sağlayan çalışandır.

Öğretim Görevlisi Nasıl Olunur?

Bir üniversitede öğrenim görevlisi olabilmek için öncelikle 4 yıllık bir lisans veya yüksek lisans eğitimi tamamlamak gereklidir. Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra, Akademik personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş (ALES) sınavında başarılı olmak gerekiyor. Bazı üniversitelerde Türkiye’de yapılan (YDS ve YÖKDİL) gibi yabancı dil sınavlarından da başarılı olma şartı aranmaktadır.  Bu sınavlardan alınan puan ile birlikte, görev yapılmak istenen üniversite kapsamında mülakata girilir. Bu mülakattan başarılın olan kişiler,  başvurdukları üniversitede hem üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya hak kazanırlar.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Üniversitelerde öğretim görevlisi ya da öğretim üyesi olabilmek için aranan şartlar şöyledir:

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

–  Lisans bölümünden mezun olmak

– ALES ve YDS sınavlarında başarılı olmak

– Üniversite tarafından yapılan sözlü mülakattan başarılı olmak

– Lisans bölümünden 2.50 ortalama ile mezun olmak