Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Üniversitedeki değişiklikler sağlık sistemini olumlu yönde etkiler”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Üniversitedeki değişiklikler sağlık sistemini olumlu yönde etkiler"

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nce düzenlenen ve ülkemizin bir çok üniversitesinin yanı sıra tıp fakültesi dekanları ve hastane baş hekimlerinin katıldığı toplantı AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, üniversitedeki değişikliklerin tüm sağlık sistemini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi

Toplantı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Üniversite Hastaneler Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet ile YÖK Yürütme kurulu üyesi Prof. Dr. Yavuz Ata’nın ardından konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Valisi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi.
Afyon medeniyetlerin ve
yolların kesiştiği yer
Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Burada binlerce şehidimiz var, “Ordular İlk Hedefimiz Akdeniz” emrinin verildiği şehirdir Afyonkarahisar. Yedi sene aşılmaz denilen siperler, yedi günde aşılmış, düşman denize dökülmüş ve son sığındığımız Misakı Milli sınırlarında tutunabilmişiz. Aksi halde çok küçük bir coğrafyada yaşamak zorunda kalacaktık. Afyonkarahisar her yönüyle gezilmeye, görülemeye değer bir ildir. Mesela 800 yıllık bir camimiz var. Selçuklu döneminden kalma, kırk ahşap direkli ve hiç çivi kullanılmadan yapılmıştır. Konya’dan sonra en büyük Mevlevi Merkezi Afyonkarahisar’da mevcuttur. Mevlana’nın torunu olan Sultan Divani Hazretleri Mevlana öğretisini kitaplaştıran, sistematize eden büyük bir zattır. Kalp gözü açık bir büyük, bir evliya. Aynı zamanda buranın İslami yapısının oluşmasında çok büyük katkısı olan bir zattır. Hatta Konya’da tekke ve zaviyelerin kapatıldığı dönemde, Mevlevi geleneğinin unutulmaya yüz tuttuğu zamanda Afyonkarahisar Mevlevileri Konya’ya gidip, Mevlevi ruhunu yeniden canlandırmışlardır. Afyonkarahisar’da 17 site devleti kurulmuş, zengin tarihi eserleri olan bir yer olması itibarıyla hem medeniyetlerin, hem de yolların kesiştiği bir ildir. Herkese hoş geldiniz diyorum. Afyonkarahisar 700 bin nüfusu, 380 köyü, 17 ilçesi, 107 beldesi 1480 kilometrekare büyüklüğünde bir İl’dir” dedi.
Mükemmeli yakalamak zorundayız
Afyonkarahisar’a hızlı tren hattı ve havaalanı yapıldığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar yolların kesiştiği bir yer olması itibariyle konum olarak çok güzel bir yerdedir. Tarım ve hayvancılık belli başlı geçim kaynaklarımızın başında gelmektedir. 10 milyon civarında tavuğumuz var. 60 milyon dolayında yumurta ihracatımız var. Bu yüzden tarım ve hayvancılık bu bölgede canlılığını koruyor. Afyonkarahisar’ın kaymağı ve sucuğu meşhurdur. Bu gibi toplantıların amacı mevcut sistemi daha iyiye, daha ileriye taşımak için sürekli bir arayış içerisinde olduğumuzun göstergesidir. Yani mükemmeli arıyo-ruz. Özellikle sağlık sistemimiz, insana verilen değer itibarıyla mükemmeli yakalamak zorundadır. Son zamanlardaki değişiklikler olumlu sonuçlar vermektedir. Bu durum vatandaşlarımızı ve bizleri çok mutlu etmektedir. Şimdi artık herkes birinci sınıf hasta, hastanelerimiz donanımlı ve çok konforlu. Hastanelerimiz beş yıldızlı otelleri aratmayacak hale geldi. Bundan sonra da yapılacak her iyileştirmede bütün imkanlarımızı seferber etmemiz lazım. Çünkü bilinen bu aleme, bilinmeyen bir şeyler eklemeye ihtiyacımız var. Dünyada birçok sağlık sorunları var. Türkiye’de bu böyle değil artık, bir çok ülkeden daha ilerideyiz. İnşallah daha da ilerleyeceğiz. Afyonkarahisar’da termal kaynağımız var, bu kaynak tedavi amacıyla da kullanılıyor. 20 bin yatak kapasitemiz ile Türkiye’deki iller arasında 6. sıradayız. İstanbul ve Antalya’da buna dahildir. İlimizde hizmet veren 5 yıldızlı otellerimize yeni yeni otellerimiz eklenmektedir. Hasta, doktor, sağlık kurumu üçgeni içerisinde makul dengeler sağlanarak başarılı bir performansla sağlık sistemimiz mükemmeli yakalayacaktır. Bu anlamda üniversitedeki değişiklikler tüm sağlık sistemini olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle toplantının başarılı geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra toplantının gündeminde bulunan konular görüşüldü. Üniversite Hastaneler Birliği Toplantısı’nın ayrıntıları Pazartesi günü Gazeteniz Kocatepe’de. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti