Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ürdün zirve toplantısını iptal etti. Kral açıkladı “Mülteci istemiyoruz”

Ürdün, başkent Amman’da bugün yapılması planlanan dörtlü zirveyi iptal etti

Ürdün, başkent Amman'da bugün

Ürdün, başkent Amman’da bugün Kral Abdullah, Biden, Sisi ve Abbas arasında yapılması planlanan dörtlü zirveyi iptal ettiği duyurdu.
Ürdün, başkent Amman’da bugün yapılması planlanan dörtlü zirveyi iptal etti
Memlek televizyon kanalına konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, ülkesinin çarşamba günü Amman’da yapılması planlanan dörtlü zirvenin iptaline karar verdiğini belirtti.

Safedi, şu ifadeleri kullandı:

“Zirve yapılacaksa bundan ikincisi değil tek sonucun çıkmasını istiyoruz o da savaşın sonlandırılması, Filistinlilerin insanlığına saygı ve gerekli yardımların ulaştırılması”

Safedi, bu katliamın durmasını istediklerini ve kardeş Filistin halkına desteği sürdüreceklerini vurguladı.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaptığı açıklamada, Amman’daki dörtlü zirvenin iptali kararının Mısır, Filistin ve Ürdün arasında koordine ile alındığını söyledi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da 18 Ekim’de düzenlenmesi planlanan dörtlü zirveye Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Başkanı Joe Biden ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas katılacaktı.

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin hayatını kaybetmesi tüm dünyadan büyük tepkilere yol açmıştı.

Kral Abdullah’tan ‘Gazze’ açıklaması: Mülteci istemiyoruz
Ürdün Kralı Abdullah, Gazze’deki nüfus hareketliliğiyle ilgili olarak kendi sınırlarını koruyacaklarını ve yeni mülteci dalgasına izin vermeyeceklerini söyledi

Dünyada en fazla Filistinli mülteciye ev sahipliği yapan Ürdün’ün lideri Kral II. Abdullah dikkat çeken bir açıklama geldi. Almanya’ya düzenlediği ziyaret kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kral Abdullah, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, ‘kendi sınırlarını koruyacaklarını ve yeni mülteci dalgasına izin vermeyeceklerini’ söyledi.

‘GERİLİM GAZZE VE BATI ŞERİA’DA ÇÖZÜLMELİ’
Kral Abdullah, bölge oluşabilecek mülteci sorununa dikkat çekerek, İsrail’i, Filistinli mültecileri Mısır veya Ürdün’e itmeye çalışmamasına ilişkin uyardı. Abdullah, bölgedeki gerilimin Gazze ve Batı Şeria’da ele alınması gerektiğini ifade etti.

‘ÜRDÜN’DE VE MISIR’DA MÜLTECİYE HAYIR’
Kral Abdullah basın toplantısında, Filistinli mülteci meselesine fazladan bir parantez açarak, “Bu bizim kırmızı çizgimiz, çünkü bazı olağan şüphelilerin sahada fiili problemler yaratmaya yönelik planının bu mülteci konusu üstünden olduğunu düşünüyorum. Ürdün’de ve Mısır’da mülteciye hayır” dedi.

Açıklama, Gazze’deki hastaneye düzenlenen saldırıdan önce yapıldı.

Saldırı sonrası Ürdün, başkent Amman’da bugün Kral Abdullah, Biden, Sisi ve Abbas arasında yapılması planlanan dörtlü zirveyi iptal ettiği duyurdu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti