Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Üretin, kendinizi geliştirin, büyük hedefleriniz olsun”

“Üretin, kendinizi geliştirin, büyük hedefleriniz olsun”

İscehisar Kadın Kültür Evi’nin açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, açılışa katılan kadınlara ilk dersi verdi. Özhaseki, kadınlara üretmelerini, kendilerini her alanda geliştirmelerini ve büyük hedefler kurmaktan korkmamalarını söyledi

 

İş insanı Necmettin Ayyıldız’ın desteğiyle yapılan Zakire Ayyıldız Kadın Kültür Evi’nin açılışı, Vali Gökmen Çiçek, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, protokol üyeleri ve kadınların katılımıyla yapıldı.
“25 KADIN KÜLTÜR EVİ, 17 KADIN KOOPERATİFİ AÇTIK”
Açılışta konuşan Vali Gökmen Çiçek, kaymakamlar ve belediye başkanları desteğiyle şuana dek 25 kadın kültür evinin açıldığını söyleyerek, kadın kültür evleri hakkında bilgiler verdi.
Vali Çiçek şöyle konuştu: “Kadın kültür evlerimizin bazılarının içerisinde spor salonları bazılarının içerisinde yüzme havuzları muazzam tesisler oldu. İl merkezlerinde belki kadınlar bir şekilde sosyal yönden belli imkânları bulabilir ama ilçelerde bu noktada çok daha büyük sıkıntılar var. Kadınlarımız il merkezine gitmek için pazar yerlerine geldiğinde veya ilçeye geldiğinde 3-4 saat ilçe içerisinde beklediklerinde insani ihtiyaçlarını giderebilmek için bir yer bulmakta zorlanıyorlar. Biz erkekler açısından birçok imkan varken kadınlar açısından bu maalesef biraz zor olabiliyor. İşte bu düşünceden hareketle başlattığımız projede 25 Kadın Kültür Evi ve 17 Kadın Kooperatifi kurduk.” dedi.
“KADIN KOOPERATİFLERİ
8 AYDA 5,5 MİLYON CİRO YAPTI”
Kadın Kooperatiflerinin yaklaşık 8 aylık bir süre içerisinde Afyonkarahisar’da 5,5 milyon ciro yaptığına dikkat çeken Vali Çiçek, “Şimdi bir tane kadın kooperatifimiz organize sanayi bölgesinden yer mi alalım ya da araba mı alalım diye konuşuyor. Güzel şeyler oldu. Ama ben özellikle Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’da inanılmaz bir kadın kültür evi açtık. Önceki belediye başkanımız da kadınlarla ilgili bir yer yapmıştı. Şimdi belediye başkanımızla beraber son yaptığımız yeri de bir fabrika haline getirdik. Hem belediye başkanımız hem milletvekillerimiz hem biz hem buradaki arkadaşlarımızla beraber bir noktaya doğru kilitlendik. Afyonkarahisarla ilgili Cumhurbaşkanımızı gururlandıracak yatırımlar yapacağız. Çünkü bu birliktelik olduğu sürece ben çok daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
Vali Çiçek’in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından kadın kültür evini ve kadın kooperatifi eliyle üretilen ürünleri inceleyen Vali Çiçek ve protokol üyeleri, yapılan işler, üretilen ürünler ve kadın kültür evinde verilen eğitimler konusunda bilgiler aldı.
ÖZHASEKİ İLK DERSİ VERDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, açılışa katılan kadınlara da ilk dersi verdi. Kendi hayatı ve siyasi tecrübeleri hakkında bilgiler veren Özhaseki, kadınlara üretmelerini, kendilerini her alanda geliştirmelerini ve büyük hedefler kurmaktan korkmamalarını istedi. Özhaseki böylesine güzel bir projeyi hayata geçirdiği için Vali Gökmen Çiçek’e de ayrıca teşekkür etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi