Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ürettikleri ürünleri hale satıyorlar

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, köylüler ilk kez yetiştirdikleri ürünlerini günlük olarak Eskişehir sebze haline satıyor.

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, köylüler

Yenikent beldesi Gölcük mahallesinde yaşayan köylüler Muhtar Akın Alkan’ın girişimleri ile Eskişehir sebze haline günlük 1-1,5 ton arası bamya ve börülce fasulyesi gönderiyorlar.
Gediz’in adeta sebze meyve deposu olan Gölcük Mahallesi Köylüleri Cumartesi günleri kurulan Gediz Pazarı dışında ürettikleri diğer ürünleri de Eskişehir’e göndererek diğer köylere örnek oluyorlar.
Günlük 1-1,5 ton arası bamya ve Börülce fasulyesini köylülerden toplayarak Eskişehir’e gönderdiklerini ifade eden Mahalle Muhtarı, “Gediz’de bunun örneği yok. Yıllardır mahallemizde üretimini yaptığımız ürünleri sadece Gediz Pazarında Pazar çıkarıyorduk.Girişimlerimiz sonucu Eskişehir halinde sebze meyve toptancılığı yapan bir firma ile anlaşarak günlük ve taze olarak ürünlerimizi Eskişehir’e göndermeye başladık. Bu şekilde köylülerimizin ürünleri de para etmeye başladı. Gölcük Mahallemizin adını da duyurmuş olduk. Kalitemizi düşürmeden ürün göndermeye ve farklı hallerde ürünlerimizi pazarlama çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti