Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uslu, Fransız senatosunu kınadı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Uslu, Fransız senatosunu kınadı

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türk Milletine yönelik haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldıran, demokrasi ayıbı olarak nitelendirdiği kararı protesto ederek, Fransız senatosu’nu kınadığını açıkladı

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu kamuoyunda “Soykırımı İnkar Yasası” olarak bilinen 1915 yılı olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasayla ilgili açıklama yaptı.
Fransız Ulusal Meclisi’nin aldığı kararla, Fransız Senatosu tarafından da onaylanmış ve bu çerçevede 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin Fransa’da suç sayıldığını belirten Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu; “Karar, demokrasinin beşiği sayılan ülkelerden biri olan Fransa’yı ifade özgürlüğü açısından dünyanın en geri ülkelerinden biri haline getirmiştir. Tarihin objektif bir şekilde ve tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiği açıktır. Tarihin politik hesaplarla şekillendirilmeye çalışılması, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Türk-İş, ülkemize ve milletimize yönelik haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldıran ve bir demokrasi ayıbı olan bu kararı protesto etmekte, Fransız senatosu’nu kınamaktadır.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti