Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uydukent’in Motopompları Çare Değil Sıkıntı Kaynağı

Uydukent’ın altyapı sorununa çözüm olsun diye haftalardır çalıştırılan motopomplar çözüm değil sıkıntı kaynağı oldu

Uydukent’ın altyapı sorununa çözüm

Afyonkarahisar şehir merkezinin önemli sorunlarından birisi olan “Uydukent Bölgesi’nin kanalizasyon sorunu” artarak devam ediyor.

Afyonkarahisar’ın yeni gelişme bölgesi ve en değerli konutlarının bulunduğu alanı olan Uydukent bölgesinde kanalizasyon sıkıntısı yıllardır devam ediyor. Uydukent bölgesinin kanalizasyon sorununun çözümü adına geçmiş yıllarda yapılan çalışmalardan kalıcı bir sonuç elde edilemedi. Son yapılan 31 Mart seçimlerinde Uydukent sakinlerinin en önem verdiği hizmet bölgedeki kanalizasyon sıkıntısının çözülmesi olurken, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olan isimler de “Uydukent’in kanalizasyon sorunun çözeceğiz” sözü verdiler.

Özellikle son 1 aydır Uydukent bölgesinde kanalizasyondan kaynaklanan kötü kokunun devam ettiğini belirten vatandaşların şikayetleri üzerine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geçici çözümler üretilmeye çalışıldı. Hastane kavşağnın yakınında bulunan Spor Tesisleri önüne konulan bir motor ile kanalizasyondaki tıkanıklıklar açılmaya çalışılırken, bu motor yetersiz gelince Necmettin Erbakan Köprüsü’nün bitimindeki kavşakta da motor çalıştırılmaya başlandı. Bu motorlar vasıtasıyla kanalizasyon sisteminden çekilen atık ve sıvılar, yağmur atık suyu sistemine basılmaya başlandı.

Tüm bu çabaların Uydukent bölgesindeki kötü kokuyu engellemeye yetmediğini belirten çevre sakinleri şimdi kötü kokunun yanı sıra motorların sebep olduğu gürültü ve kanalizasyondan çekilip diğer altyapı sistemlerine basılmaya çalışılan atıklardan şikayetçiler. Motorların gürültülerinin yanı sıra hortumlarının da sık sık patladığını, bu nedenle vatandaşın rahatsızlığının daha da arttığını belirten bölge sakinleri, “Bu tür pansuman çözümlerle Uydukent’in altyapı sorunun aşmak mümkün değildir. Kalıcı çözümler üretilmesini bekliyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getiriyorlar.

Uydukent kanalizasyon sıkıntısı