Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal: Uçağımız düşürülmüşse sorumlusu iktidardır

Bu haberin fotoğrafı yok
Uysal: Uçağımız düşürülmüşse sorumlusu iktidardır

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde katıldığı festivalde hükümeti eleştirdi

“Ülkemizde her gün askerimiz, polisimiz şehit olurken Türkiye’nin Suriye’deki olaylara müdahil olması, iktidarın el değiştirmesi için çabaya girmesi gibi bir algının, Türkiye’ye zarar vereceği kanaatindeyim diyen Genel Başkan Uysal, “Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF-4E tipi askeri keşif uçağının düşürülmesi konusundaki sır perdesinin halen aralanmadığını, eğer bizim bir uçağımız iddia edildiği gibi Suriye tarafından düşürülmüşse bunun sorumlusu siyasi iktidardır” diye konuştu.
DP Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın daveti nedeniyle Pisidia Antiocheia Festivali’nin açılış törenlerine katılan Genel Başkan Gültekin Uysal, ilçe girişinde Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, DP İlçe Başkanı Durmuş Ali Karip ve partililer tarafından karşılandı. DP Lideri Gültekin Uysal Yalvaç’ta ilk olarak Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ı ziyaret etti. İlçe hakkında Kaymakam Altıntaş’tan bilgi alan Uysal, Yalvaç İlçesi’ni tanıdığını, ilçede olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Kaymakamlığın ardından esnafı ziyaret eden, asırlık çınar ağacı altında Türk Kahvesi içerek vatandaşlarla sohbet eden Uysal, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Uysal, DP’ye Genel Başkan olarak çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini ve bu görevi en iyi şekilde yürütmeye çalışacağını söyledi.
Uysal, “Ülkeyi 800 bin kilometrekarelik bir alanla sınırlandırmadan, imparatorluk döneminden miras kalan Balkanlardan Ortadoğu ve Ortaasya’ya kadar bir alandan sorumlu olduğumuz düşüncesiyle hareket edeceğiz” diye konuştu.
SİS PERDESİ ARALANMADI…
Hükümetin yürüttüğü dış politikayı eleştiren Genel Başkan Gültekin Uysal, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF-4E tipi askeri uçağın düşürülmesi konusundaki sır perdesinin aralanmadığını anlatan Genel Başkan Gültekin Uysal, şunları kaydetti; “Bu konudaki sis perdesinin bir an evvel kalkması ve gerek siyasi iktidar, gerek askeri kanat tarafından ne olup bittiğinin kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Eğer bizim bir uçağımız iddia edildiği gibi Suriye tarafından düşürülmüşse bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Ülkemizde her gün askerimiz, polisimiz şehit olurken Türkiye’nin Suriye’deki olaylara müdahil olması, iktidarın el değiştirmesi için çabaya girmesi gibi algının, Türkiye’ye zarar vereceği kanaatindeyim.”
Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi’de vatandaşlarla sohbet etti. Yalvac Devlethan Camii’nde Cuma Namazı kılan Uysal, Pisidia Antiocheia Festivali’nin açılışına katıldıktan sonra, sivil toplum örgütleri ile çeşitli dernekleri de ziyaret etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti