Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Uzaktan eğitim olsa da yine birlikteyiz”

“Uzaktan eğitim olsa da yine birlikteyiz”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çağrıda bulunduğu İlköğretim Haftası mesajında; Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sürece en büyük desteğin verileceğine dikkat çekerek, “Uzaktan eğitim olsa da yine birlikteyiz” dedi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlköğretim Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere önemi mesajlar verdi.
“HİÇBİR ZORLUK
VE MESAFE
ÖĞRENCİLERİMİZLE
ARAMIZA GİREMEZ”
2020-2021 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle başladığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzakta kaldılar. Ancak aynı zamanda uzaktan eğitimlere katılarak derslerine devam ediyorlar. Hiçbir zorluk ve mesafeler sizinle aramıza giremez sevgili öğrencilerim. Uzaktan da olsa yine birlikteyiz. Okullarımızı ziyaretlerimde okullarımızın bahçelerinde gözlerim sizleri arıyor. Neşe dolu kahkahalarınız kulaklarımda, içimde derin bir hüzünle okula döneceğiz gün için hazırlıkları incelerken sizi ne kadar özlediğimizi derinden hissediyorum. Sonra kendime diyorum ki öğrencilerim hala derslerinin başındalar ve öğrendikleri her yeni bilgiyle kendilerine yeni dünyaların kapılarını aralıyorlar, kitap okuyorlar ve hayal dünyalarının sınırlarını sınırsızlığa ulaştırma çabası içindeler. Sizleri sınıflarınızda hep beraber deney yaparken hayal ediyorum. Bazen okul bahçesinde oyunlar oynuyoruz birlikte. İnanıyorum ki birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak başaracağız, hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Söz veriyorum çocuklar hep beraber okula döndüğümüzde birlikte oyunlar oynayacağız. Düşlerinizde kurduğunuz projeleri anlatacaksınız bana fikir vereceksiniz daima daha iyiye ulaşalım diye.” dedi.
“BU YIL EĞİTİM ÖĞRETİM ALIŞIK OLMADIĞIMIZ
BİR ŞEKİLDE BAŞLADI”
Meslektaşlarına seslenen Yalçın, “Bu eğitim öğretim yılı alışık olmadığımız bir şekilde başladı. Uzaktan eğitimlerde büyük fedakarlıklar gösteriyorsunuz. Evinizin bir odasını sınıfa çevirip öğrencilerinizi ekran başında görünce öğrencilerinize sarılamamanın derin hüznünü yaşıyorsunuz. Bu sizi yıldırmıyor biliyorum. Bize ulaşıp fikirler veriyor projeler üretiyor ve her zamanki gibi kendinizi bir yana bırakıp sadece öğlencilerinizi düşünüyorsunuz. Hepimizin aklında aynı soru nasıl daha faydalı olabiliriz, bu zor süreci nasıl daha kolay atlatabiliriz. Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz okula adım atıyorlar. İlk adımlarında onlara destek olmak onlara güzel bir dünyanın kapılarını aralamak görevimiz. Okul yöneticisi arkadaşlarımızla baş başa verip hazırlıklarınızı tamamladınız. Öğrencilerimizle, velilerimizle; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sürece en büyük desteği verecek sizlersiniz. Fedakarlıklarınız ve emekleriniz için yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“VELİLERİMİZİN ÇABASI TAKDİRE ŞAYAN”
Öğrenci velilerininde uzaktan eğitimde gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu dile getiren Yalçın, “Kıymetli velilerimiz siz de çok yoruldunuz biliyorum. Belirsizliğin içinde bir yol arıyorsunuz. Öğrencilerimiz için kaygılısınız ancak biz okullarımızı çocuklarımız için hazır hale getirdik. Siz de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bize destek verin. Uzaktan eğimlerde gösterdiğiniz çaba takdire şayan. Hep birlikte bu süreci atlatacağımıza inancım tam. Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. >> Kocatepe Haber Merkezi