Uzay Mühendisliği Mi? İnsan Eli Mi?

Tüm dünya piramitlerin büyüleyici yapılar olduğunu kabul etmekteyiz. Peki günümüz teknolojisi ile yıllar sürecek bu inşaat o dönemde nasıl inşa edilebilmişti?

Çoğumuz piramitler hakkında bilgi sahibi olsak da, bu yapıların ne kadar mucizevi olduğunun her seferinde fark ederiz. Bundan dolayı her seferinde konu ne zaman piramitlere gelse herkes uzaylı teknolojisi olduğunu düşünmemek elde değildir.

KLASİK BİLGİLER

Piramitlerin inşası tahminen M.Ö. 2500’lü yıllarda meydana getirildiği söylenir. Bizlere çok uzak yıllar gibi gelse de o dönemlerde Mezopotamya yani şimdi üstünde hüküm sürdüğümüz toprakla daha da gelişmiş birkaç devlet çoktan oluşmuştu. Yükseklikleri farklılık gösteriyordu çünkü, ne kadar yüksek ve ihtişamlı olursa onu yaptıranın gücünü kudretini temsil ediyordu. Mesela, Giza piramitlerinden, Firavun Khufu’nun piramidi takribi 140 metredir. Ondan sonra gelen firavunlar yani hükümdarlar daha da yüksek piramitler yaptırmıştır.

BENZERSİZ YAPILAR

Tarihte eşi benzeri olmadığını sandığımız bu yapılar zamanlar farklı farklı yerlerde de karşımıza çıkmıştır. Bu durum kimisine göre uzay yapımı olduğunu kimisine göre de insan eli olduğunun kanıtıdır. Gelin yapım aşamasına geçelim. Üst üste tonlarca ağırlıkta olan bir sürü taşın koyulmasıyla oluşmuş olarak görürüz dışardan. Esasında baktığımızda, bu yapılar Mezopotamya da ki Tümülüslerden çok büyük bir farkı yoktu. İkisi de aynı amaç için üretilmiş ve benzer şekilde üretilmişlerdir. Ama Tümülüsler yığma şeklinde yapılırken Piramitler mimari bir tasarım olarak yapılmışlardır. Tümülüsleri Frig vadisine giderseniz oralarda ki eski mezar odalarda görürsünüz.

Uzay Mühendisliği Mi? İnsan Eli Mi?

O BÜYÜK TAŞLAR NASIL ÜRETİLDİ

Elimizde ki en net bilgiler Khufu Piramidinde olduğu için oradan örnek vererek gitmek daha sağlıklı olacaktır. Khufu Pramit’in de kullanılan taşlar yaklaşık 2500 kilo ağırlıktalardı. Ancak Khufu’nun yeri çok şans eseri seçilmiş dönemin firavunu karar vermemiştir. Yerin stratejik avantajı vardı yani nasıl? Yakınında kireç taşının ocağı vardı orada bu ağırlıkta ki taşları çekip uzak bir yere götürmektense iş gücünden tasarruf amaçlı oraya başlanmıştır. İşçilerin yaklaşık 2500 kiloda ki taşı koparıp kızağa yükleyip tek seferde inşaat alanına götürebiliyorlardı. Tabi ki günümüzde bile meydana gelen ocaklarda ki işçi kazalarını duymaktayız bizim günümüz teknolojisinde bile olurken o zamanlar insan kuvveti ön plandayken kazaların olması kaçınılmaz bir sondu.

Uzay Mühendisliği Mi? İnsan Eli Mi?

NE KADAR BİR KAS KUVVETİNE İHTİYAÇ VARDI

İnşaatların en can alıcı noktası yerlerinin ve temel alanlarının belirlenmesidir. O zaman içinde bu elzem bir durumdur. Ancak o zamanlarda matematik ve geometride uzmanlaşmış Mısırlılar için çok kolaydı. İlk taşın koyulmasından sonuna doğru işler çok zorlaşıyordu ister istemez. O zaman ne kadar ilimde ilerlemiş olsalar da Mısırlılar piramitin üstüne taşı çıkaracak bir makine inşa etmektense kolay bir kızak yöntemi ile taşları yukarı çıkarmayı tercih ediyorlardı bu da daha fazla kas gücü demekti.
Bu süreçlerden anlıyoruz ki mısırlılar ilimde o zaman dünyanın en ileri medeniyeti olduğu için bu piramitleri yapmak kolaylaşıyordu. Yani uzaylılar gelip yardım etmemişti. Ta ki uzaylılar çıkıp açıklama yapana kadar biz bu gerçeği savunacağız.

Uzay Mühendisliği Mi? İnsan Eli Mi?

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme