Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Uzun Çarşı 20 gün sonra hizmete açılacak”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yaklaşık 20 gün sonra hizmete açmayı planladıkları Uzun Çarşı’da yol çalışmasının gündüz aktif olan ticari hayat nedeniyle gece yapıldığını söyledi. Zeybek, “Şehrimizi güzelleştirecek çalışmaları aralıksız yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı Toplantısı dün akşam saat 18.30’da Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında başladı.

“ALLAH TÜM AFETLERDEN KORUSUN”

Toplantı açışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantıya girmeden komşu il Konya’da 5 şiddetinde meydana gelen depremi öğrendiğini söyedi. Zeyek, “Allah beterinden korusun. Deprem haritalarına Konya’da neredeyse depremin olmayacağı bir bölgede. Ama sıfır deprem olacak denilen yerde bile deprem oluyorsa bizim her an her türlü felakete karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. İl olarak biz de birinci derece bir deprem bölgesinde yaşıyoruz. Cenab-ı Hak ülkemizi böyle semavi ve arazi, tabi afetlerden korusun. Malumdur 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zor bir dönem geçirdik. Yeni ve şiddeti büyük 7 şiddetinden daha büyük şiddette bir depremi Cenab-ı Hak bir daha yaşatmasın diyoruz. Yoksa gerçekten ülkenin felaketi olur diye düşünüyoruz.” dedi.

“ZAFERİMİZİN 100. YILINDA YÜZ BİN KAP AŞURE DAĞITTIK”

“Mevlana Celaleddin Rumi’nin yedinci göbek torunlarından Sultan Divani Hazretleri tarafından uygulana gelen ve ilimizde 500 yüz yılı aşkın süredir devam eden şifalı, bereketli kırk kazanda, 40 hafızın okumuş olduğu hatimle birlikte Muharrem ayının 10’ncu gününde aşuremiz pişirildi.” diyen Zeybek, “Pişirilen aşuremizin dağıtımı yapıldı. Büyük Taarruz’un 100’ncü yıldönümü olması hasebiyle aşure dağıtımını yüz bin kap olarak planladık ve yüz bin kap aşuremizi dağıttık. Allah rahmetini, bereketini ülkemizden,  eksik etmesin. Daha önceki toplantılarımızda da bahsetmiştik.” ifadelerine yer verdi.

“AKÜ’YE YAPTIĞIMIZ PİSTTEN GOCUNMUYORUZ İYİ Kİ YAPMIŞIZ”

Daha önceki meclis toplantılarında da gençliğin gelecek olduğundan söz ettiğini hatırlatan Zeybek, “Daha önceki toplantılarımızda da gençliğimizin geleceğimiz olduğunu söyledik. Üniversitedeki öğrencilerimiz ve öğretim üyeleri arkadaşlarımızdan bir talep gelmişti. Radyo frekanslı araçla yarış pisti talep etmişlerdi. İşin açıkçası bildiğimiz, uzaktan kumandalı bir araçla yarış pistleri nasıl olacak ki falan derken hakikaten bunların da muazzam tutkunları varmış. Üstelik söylediklerine göre üst düzey bürokratların özellikle tercih ettikleri bir yarışmış. Gençlerimizi farklı oyunlardan, meşgalelerden, böylesi sportif faaliyetlere çekelim diye ülkemizdeki 200 üniversite içerisinde tek üniversite olarak bizim Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yapmış olduğu bir yarıştır. Üniversitenin tavsiye ettiği alana hem asfalt, hem toprak zeminde yarışların yapılabileceği iki pist yaptık. Geçtiğimiz 30 Temmuz Cumartesi günü de pistin açılışını gerçekleştirdik. Hafta sonu yarışlar yapıldı. Yarışma 31 Temmuz Pazar günü ödül töreniyle tamamlandı. Bu alanda uluslararası düzeyde yarışların yapılacağını ifade ettiler. Pist sosyal medyada paylaşıldığında Almanya’dan gelen yorumlarda pist alanın neresi olduğu, hangi ülkede olduğu, hangi şehirde olduğunu merak edenler olmuş. Bu veriler tarafımıza üniversiteden ulaştırılacak. Spor alanında yatırım dediğimizde farklı mecralardan, farklı yorumlarda bulunanlar oldu. Meclis olarak düşüncemiz gençlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri kötü alışkanlıklardan kurtulup buralarda sportif faaliyetlerle sosyal hayatın içerisinde olabilecekleri alanlar yapalım şeklindeydi. Hiç gocunmuyoruz. İyi ki yapmışız diyoruz.” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Yoğun yağışlar nedeniyle yol, asfalt, kaldırım çalışmalarına bahar ayı itibariyle girilemediğini belirten Zeybek, “Bu yıl çok ciddi yağış alan bir ülke konumundaydık. Yağışlardan dolayı yol, asfalt, kaldırım çalışmalarımıza giremedik. Yağışların kesilmesiyle birlikte ciddi bir asfalt ve kaldırım çalışmamız başladı. Genel olarak baktığımızda asfaltları yaparken bozuk olmayan yerleri mevcut iyi yerleri muhafaza ederek bozuk alanları alıp asfaltlama çalışması yapıyoruz. Çünkü tüm maliyetler ciddi miktarda arttı. Uydukent bölgesinde Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerimizde yağmur yağdığı zaman çok ciddi su baskınları oluyordu. Biz bu yağmur suyu hattını yapmamış olsaydık bu sene vay halimizeydi. Iyi ki yapmışız. Oradaki mahalle muhtarlarımızdan aldığımız bilgi bu yağışlarda bu şiddetli yağışlarda hiçbir su baskınının olmadığını vatandaşların dua ettiğini ifade ettiler. Tabii yağışlardan dolayı yol tamirlerine girememiştik. Bir yıl önceki yapılan veya 10 yıl önceki yapılan bir kilitli parkede tamirata girdiğinizde kalıplar değişiyor. Değiştiği için de aynı taşın birbirini tutması mümkün değil. Biz burada yağmur suyu hattı yaptık, menfez yaptık. Menfezleri koyduktan sonra akıntı menfezlere gitsin diye balık sırtı vermek zorundaydık. Eğimi vererek buralarda bir asfalt çalışmasına girdik. Orhangazi Mahallemizden başladık. Neredeyse yüzde 80 seviyesinde orada iş bitme aşamasına ulaştı. Ardından Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerimizde ki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bir ekibimiz yedi gün, 24 saat o mahallede çalışıyor. Diğer ekibimiz şehir içinde yapılması gereken yerleri, tamirleri yapıyor. Bir diğer tamir ekibimiz de tamir olması gereken yerlerde çalışıyor. Kaldırımlarda da mahalle ziyaretlerimize gittiğimizde, Cuma ziyaretlerimizde vatandaşlardan, kaldırımlarla ilgili ciddi şikayetler vardı. Dumlupınar Mahallesi, Derviş Paşa Mahallesi, Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde komple kaldırım yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Ordu Bulvarı ve Yeşilyol’da çalışma programımız bitti. Peşinden kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Kaldırım çalışmaları biter bitmez burada asfalt yol çalışmasına gireceğiz. Şehrimizi güzelleştirmeye aynen devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“YAKLAŞIK 20 GÜN İÇİNDE UZUN ÇARŞI ÇALIŞMALARI BİTİRİLECEK”

Uzun Çarşı’da Sokak Sağlıklaştırma çalışmasıyla birlikte birkaç dükkan haricinde cephe çalışmalarının bitme aşamasında olduğunu belirten Zeybek, “Uzun Çarşı’da yol çalışmamız kaldı. Gündüzleri çalışma yapılamıyor. Ticari hayat devam etsin diye mecburen geceleri çalışıyoruz. Gerçekten sabaha kadar ekiplerimiz canla başla gayret sarf ederek çalışıyorlar. Ağustos ayı içerisinde tahminen 20 günlük süreçte Uzun Çarşı’yı tamamen bitirip hizmete almayı düşünüyoruz. Bittiği zaman gerçekten Afyon’a farklı bir değer katmış olacağız.” ifadelerine yer verdi.

“KOCATEPE’DE MOTOR SÜRÜŞLERİ YAPILACAK”

30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Zeybek, “İstanbul’da ulusal basın ve uluslararası basında bir tanıtım programı yapıldı. Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, başta olmak üzere her haber ajansından ciddi katılımcılarla yoğun bir katılım vardı. Bu yıl Büyük Taarruz’un yüzüncü yılı olması nedeniyle Kocatepe’de motor sürüşleri yapılacak. Sanıyorum şu ana kadar başvuran motorcu sayısı 400’ü buldu. Bunlar da ilimizin tanıtımında ciddi bir önem arz ediyor.”

“SANAYİ DIŞINDA OTO YIKAMA TESİSİNE RUHSAT VERİLMEYECEK”

Toplantı Temmuz ayına ait meclis tutanak özetinin oy birliğiyle kabulüyle devam etti. Burmalı Mahallesi, Millet Caddesi Uzun Çarşı cephe iyileştirme yapım işi kapsamında cephe iyileştirmesi yapılan iş yerlerine bireysel doğal gaz servis kutusu konulması durumunda görüntü kirliliği oluşturacağından ara bazında ortak servis kutusu konulmasına karar verildi. Oto yıkama tesisleriyle vip, dizayn faaliyet konulu iş yerlerinin, sanayi sitelerinde açılması, kuyu suyu kullanılmayan oto yıkama istasyonlarına iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmemesi, var olan apartman altlarındaki iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlı iş yerlerinin devrinin yapılmaması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Tüketici Hakları Biriminin, Tüketici Hakları Servisine dönüştürülmesi talebide kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı 4 Eylül 2023 Pazartesi akşamı saat 18.30’da yapılacak

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti