Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Ne Kadar Maaş Alıyor 2024?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranından sonra Asgari ücret ve memur maaşlarının zam oranı belirlenmiş ve zam durumu Vali maaşlarına da yansımıştır. Peki, Vali ne kadar maaş alıyor 2024? Gelin birlikte öğrenelim….

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranından

Enflasyonlardan sonra yapılan zamlardan Memur ve Memur emeklileri %30.5 oranında yaralanırken kaymakamın da maaşına 2024 yılında zam yapılmış ve akıllara gelen vali maaşında da artış yaşanmıştır. Peki,  Vali ne kadar maaş alıyor 2024? Sizler için araştırdık…

 

Asgari ücret ve memur başlarına enflasyon verileri kapsamında valiler de zamlardan yararlanabiliyor. Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlara %30,5 zam verildiğinde bu durum vali maaşlarına da yansıtılmıştır. 2021 senesinde vali maaşları 22402 TL olarak ödenirken ek zamlarla birlikte 2022 senesinde bu miktar daha da yükseltilmişti. 2022 Ocak ayından sonra vali olarak görev yapan kişiler 29247 TL maaş alabiliyordu. Valiler bulunduğu şehirde çok büyük yetkilere sahip olup birçok memur ve kamu çalışanlarından da fazla miktarda bir ücret almaktadır.

 

VALİ MAAŞLARI AÇIKLANDI

Vali Yardımcısı olarak görev yapan kişiler ise 2022 yılında 29247 TL maaş alabiliyorlardı. 2024 yılında açıklanan oran ile Vali maaşları 40.846 TL’ye yükseldi.

Bulunduğu şehirlerin yönetimini yapan Valililer aynı zamanda cumhurbaşkanını da temsil eden kişiler arasında yer almaktadır. Valilerin yaptıkları önemli görevler maaşlarının yüksek olmasını sağlayan nitelikler arasında yer alır.

VALİ MAAŞLARI NE KADAR?

Vali olan kişiler bulundukları görevlerin sürecine göre de farklılık gösterebilmektedir. Görevine yeni başlayan valiler ile tecrübe sahibi olmuş valiler aynı miktarda maaş almamaktadırlar. Valilerin aldığı maaş tahmininde yaklaşık 40.846 TL olduğu belirtilir. Son yapılan zamlardan sonra da maaşlarına büyük bir zam yansımıştır.