Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Tutulmaz vatandaşı dinledi

Vali Tutulmaz vatandaşı dinledi

Ağustos ayı Halk Toplantısı dün öğleden sonra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.
EHLİYET KONUSUNU HAKEM HEYETİ İNCELEYECEK
Toplantının basına açık bölümünde sıra ile söz alan vatandaşlar sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Toplantıda ilk sözü Hasan Örnek isimli vatandaş aldı. Kaza geçirdikten sonra E sınıfı ehliyetini teslim ettiğini aktaran Örnek, 12 yıldır ehliyetini geri alamadığını, ehliyet kullanabileceği yönünde biri olumlu diğeri olumsuz iki farklı doktor görüşü bulunduğunu anlatarak yardım istedi. Vali Mustafa Tutulmaz konunun Kütahya ilinde Hakem Heyetince incelenerek nihai kararın verileceğini söyledi.
ÇAVDARLI’DA SERVİS MESAFESİ İNCELENCEK
Çavdarlı Köyü muhtarı Ahmet Karakoç 12 yıl boyunca Milli Eğitim Müdürlüğü’nce köye sağlanan servisin bu yıl iptal edildiğini belirtti. 12 yıllık sürede köyün genişlediğini daha uzak yerlerin olduğunu belirten Karakoç köy halkı adına bu servisi talep ettiğini bildirdi. Servis kaldırma gerekçesi olarak gösterilen mesafe uzunluğu yeniden incelenecek.
ENGELLİLERE ETKİNLİKLERDE DESTEK TALEBİ
Yüzde 40 engelli olduğunu belirten ve yaptığı hediyelik eşyalar ve çalışmalara destek talep eden Mehmet Selçuk, Türkiye Sakatlar Dernek Şubesinde yapılan el sanatları ilgili sergi, tanıtım gibi etkinliklere destek talep etti. Selçuk, haşhaş figürlü çalışmasını örnek göstererek örnek çalışmayı hediye etti.
AMELİYET PARASI
İDDİASI ARAŞTIRILACAK
İki oğlunun cezaevinde olduğunu söyleyen Hacer Koç, dizlerinden ameliyatı için devlet hastanesinde kendisinden para talep edildiğini, iddia ettiği üzere talep edilen parayı ödeyecek durumda olmadığını kaydetti. Vali Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz’dan konu ile ilgilenmesini istedi. Konu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce de incelenecek.
HOSTES ÇALIŞANLAR MAĞDURİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ
Engelliler Okulunda 10 yıldır hostes statüsünde görev yapan grup adına konuşan Bircan Okçu, kendilerine lise mezunu kişi istenildiğinin bildirilmesi üzerine mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın telefonla aranarak mağduriyet iddiasında olan grubun görüşmesi sağlandı.
ÇOBANLARIN EVLERİ İZLEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ
Yeşilyurt Mahallesinde ikamet ettiğini belirten Murat Gökhasan, dört ayrı koyun sürüsü ile koyunculuk yapan kişilerin kendisini ve çevre sakinlerini rahatsız ettiklerini, çobanlık yapan şahısların evleri izleyerek rahatsızlık oluşturduğunu bu noktada ilgili ve yetkili çevrelerin gerekeni yapmasını talep etti.
TUTULMAZ: GEREKİRSE BENİ ARAYIN İLGİLENİRİM
Erenler bölgesinde kendisiyle birlikte 4 kişinin Apart alımında mağdur edilip dolandırıldıklarını belirten Hasan Tunç, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Zor günler yaşadıklarını belirten Tunç’a Vali Mustafa Tutulmaz, konunun adli bir vaka olduğunu kararı hâkim ve savcıların vereceğini dile getirdi.
Tutulmaz şöyle konuştu: “Olay soruşturma aşamasındadır. Alacak davasıyla ilgili olarak Ekim ayında duruşma yapılacağını belirttiniz. Tehdit ve dayak konusunda emniyet ve savcılığa olan başvurunuzla gerekeni yapmışsınız. Devletimiz hukuk devletidir. Bu nedenle herkesin hangi şart ve durumla karşılaşacağı önceden belirlenmiştir. Bunlar kurallar altına alınmıştır. Her şeyin, anlaşmazlıkların ne şekilde çözümleneceği nettir. Dolandırıcılık vb. yönüyle olay Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiştir. Savcılık hukuka, kanuna, mevzuata aykırı durum olup olmadığını incelemektedir. Mali yönüyle olan kaybın alacak davası ile takibi yapılır. Bizim Valilik makamı savcılık ve Emniyet’e intikal eden konularda doğrudan ilgimiz yoktur. Biz adli makamlarla görüşürüz. Kimse istediğini yapabilme hürriyetine sahip değildir. Hukuk devletinde herkes kurallara uymak zorundadır. İddialarınız doğrultusunda yürütülen soruşturmada yasa boşluğundan yararlanma veya yasayı çiğneme durumu var ise bunları hâkimlerimiz, savcılarımız değerlendirecektir. Suç tespit edilirse cezasını verirler. Aksi hale kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir. Tavsiyemiz sonuçları beklemenizdir. Ama şahsınıza karşı tehdit, dayak, darp vb. hukuk dışı suç oluşturacak bir davranışta hemen Emniyet’i arayın. Diyelim ki böyle bir durumda Emniyet sizin açınızdan yeterince ilgilenmezse doğrudan beni hiç çekinmeden arayın, ilgilenirim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi