Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali ve Rektör TRT’nin canlı yayın konuğu oldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Vali ve Rektör TRT'nin canlı yayın konuğu oldu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’da başlayan Termal Sağlık Turizmi Kongresiyle ilgili olarak TRT’nin canlı yayın konuğu oldular

Korel Termal Otelde termal havuz başında yapılan canlı yayında TRT ekranlarına bağlanan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Rektör Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın termal zenginlikleri ile dün başlatılan “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi” hakkında bilgiler verdiler. Özellikle, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle başlatılarak 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi” hakkında bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, kentin doğal zenginlikleri, tarihi ve kültürel değerleri ve termal turizmi açısından görülmeye ve yaşanmaya değer bir kent olduğunu söyledi.
KONUSUNDA UZMAN KİŞİLER DAVET EDİLDİ
TRT ekranlarında canlı yayına bağlanan AKÜ Rektörü Mustafa Solak, Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin Afyonkarahisar Valiliğinin başkanlığında, Belediye, Üniversite ve Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle gerçekleştirildiğini söyledi. 9 ay öncesinden kararlaştırılan bu çalışmayı, Afyonkarahisarda yer alan termal nitelikli 5 yıldızlı otelleri hak ettikleri yere taşımak, özellikle alanlarında ulusal ve uluslar arası kamuoyuna mal etmek, etkin hale getirmek üzere başlattıklarını belirten Rektör Solak, “Kongreye, termal sağlık turizmi kapsamında yer alan konuları, konusunda uzmanlar, akademisyenler, uluslar arası üne sahip yazarlar gibi alanında uzmanlaşmış kişiler davet edildi. Şu anda 20 ülkeden 100’ü aşkın yabancı katılımcı ile Üniversitelerimizden 22 rektör, 25 dekan ve davetli dekan yardımcıları katıldılar. Kongre geniş bir katılımla sürüyor.”dedi.
TERMAL OTELLER KAMUOYUNA TANITILACAK
Kongrenin amacının, termal ve sağlık turizmi açısından temel bir birimsel zemin oluşturmak, kamuoyuna tanıtmak ve bu alanda bilimsel ve uygulamalı konuları kamuoyuna mal etmek olduğunu belirten Rektör Solak, Kocatepe Üniversitesi bünyesinde inşaatı tamamlanan Fizik tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinin açılmasıyla birlikte, bu bölgenin çok modern, tam donanıma sahip termal otellerle birlikte çok anlam kazanacağını belirterek, hastanenin çok kısa zaman içinde sağlık hizmetine sunulacağını söyledi. Solak, “Kongremizde, hem bu hastanemizde verilecek olan hizmetleri tanıtacağız, hem de Afyonda bulunan 5 yıldızlı termal otellerimizin o güzel hijyenik şartlarını, yemeklerini, termal imkanlarını, spa ve vennas imkanlarını kamuoyuna tanıtacağız. Bunun için 4 üst kuruluş birlikte bu kongreyi başlattık. Sağlık Bakan Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve YÖK Yürütme kurulu üyesi, Milletvekillerimizde kongremize katılarak birer konuşma yapıp Afyonkarahisar ve Termal turizmimiz hakkındaki görüşlerini bildirdiler.” dedi.
Solak Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nin 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında devam edeceğini söyledi.
TERMAL DENİNCE AKLA AFYON GELİYOR
TRT’nin canlı yayınında Afyonkarahisar hakkında bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, Türkiye Termal turizmde ilk 7 ülke arasında yer aldığını belirtirken, Termal turizm denince de akla Afyonkarahisar’ın geldiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, bu konuya dikkat çekmek Termal Sağlık Turizm konulu bir kongre düzenlediğini söyledi.
Termalin ve lezzetin başkentine hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında Vali Balkanlıoğlu şu bilgileri verdi. “Termal yatak kapasitesi bakımından Afyonkarahisar, Türkiye’de birinci il. Şu anda, işletmede bulunan 8 adet 5 yıldızlı termal otelimiz var. İnşaatı süren ve yakın zamanda tamamlanacak otellerimizle birlikte bu sayı 14’e çıkacak. Termal turizmi, yılın dört mevsimi 365 gün insanlarımıza hizmet sunabilen bir sektör. Buraya gelen insanlar sadece hasta yaşlı vatandaşlarımız değil. Termallerimiz, güzelleşmek, yaşlılık etkilerini azaltmak ve geciktirmek, gençleşmek isteyen insanlarımızın da tercihidir.” dedi.
SADECE TERMAL TURİZM HİZMETİ SUNULMUYOR
29 Ekim 2012 tarihine yetiştirilecek olan uluslararası bir havaalanında hizmete sunulacağını bildiren Vali Balkanlıoğlu, böylece yurt dışından da bir çok turist veya termal kür ve rehabilitasyon gereksinimi olan insanların sigorta şirketleri aracılığıyla Afyonkarahisar’a gelebileceklerini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Ben dünyanın bir çok ülkesinde termal merkezleri de gördüm. Bizdeki imkan ve sunulan hizmetler hiç birinde yok. Hem çok kaliteli tesisler, hem çok kaliteli dünyada eşi ve benzeri olmayan içinde bir çok mineral içeren su, hem de son derece hesaplı fiyat avantajı var. Buralarda çok ucuza tatil yapılabiliniyor. Afyonkarahisar sadece termal turizm hizmeti sunmuyor. Burası Cumhuriyetin kurulduğu ve kazanıldığı topraklar. Ve aynı zamanda lezzetin, Mermerin başkenti. Frig Vadisi görülmeye değer bir vadi. Afyonkarahisar Konya’dan sonra Mevlevilik bakımından en zengin bir ildir. Tüm vatandaşlarımızı, Afyonkarahisar’ın tarihini, kültürünü, doğal zenginliklerini görmeye ve damak lezzetlerini tatmaya davet ediyorum.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti