Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yiğitbaşı Uyardı, Gece Radarı Geliyor

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kurban Bayramı uygulama ve tedbir çalışmaları kapsamında gece radarının ön planda olacağını açıkladı.

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, öğleden sonra valilik makamında il genelinde gerçekleşen asayiş olaylarını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda; İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan’da hazır bulundular.

“KURBAN BAYRAMI İÇİN EN ÜST NOKTADA TEDBİRLER ALIYORUZ”

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valiliği olarak emniyet ve jandarma ekipleriyle birlikte şehrin huzur ve güvenliğini temin için il genelinde asayişin muhafaza edilmesi için suç ve suçlularla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Vali Yiğitbaşı, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya öncülüğünde her bir vatandaşımızın emniyetini sağlamak adına siber suçlar, narkotik suçlar, terör ve kaçakçılık gibi suçlarla mücadelelerimize devam etmekteyiz. Diğer yandan trafikte emniyet ve güvenliğin sağlanması için de trafik denetimlerimiz aralıksız sürdürülmektedir. Özellikle vatandaşlarımızın iller arası hareketliliğinin çok daha fazla artış göstereceği yaz aylarında ve Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması sebebiyle de vatandaşlarımızın trafikte yoğun bir sirkülasyon oluşturacağını düşünüyoruz ve bu anlamda da emniyetli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için gerekli hazırlıkları yaparak tedbirlerimizi en üst noktada almaya devam ediyoruz.” dedi.

“RADAR UYGULAMALARI GECE SAATLERİNDE DE DEVAM EDECEK”

Yaklaşan 9 günlük Kurban Bayramı tatili için alınan tedbirleri açıklayan Vali Yiğitbaşı, “12 Haziran Çarşamba gününden itibaren trafikte araç ve yolcu sayısının artmasını bekliyoruz. Emniyet ve trafik tedbirleriyle çalışmalara başlıyoruz. Bu kapsamda 12 Haziran Çarşamba gününden itibaren emniyet ve jandarma birimlerimiz 129 trafik ekibi, 729 asayiş ekibi olmak üzere toplam 2 bin 506 personelle uygulama gerçekleştirecekler. Bu uygulamalarla amacımız vatandaşlarımıza zorluk çıkarmak değildir. Kurban Bayramı sürecini bayram tadında geçirilmesi, kazalara meydan vermeden hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamamasını temin etmek gayretiyle sevdiklerine güven içinde ulaşmasını sağlamaktır. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet gösterilerek alınan tedbirlere, kurallara uyulmasını rica ediyoruz. Gece ve gündüz bu uygulamalarımız devam edecek. Tüm güzergahlarda radar uygulamalarımız olacak ve radar uygulamaları gece saatlerinde de devam edecek. Bence bu önemli bir bilgidir. Sürücülerimize radar uygulamalarının gece saatlerinde de aktif olacağını hatırlatıyoruz. İstatistiklerimizin gösterdiği bir veri yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının yüzde 40’ının aşırı hızdan kaynaklandığıdır. Üzerinde duracağımız nokta aşırı hızlı araç kullanımıdır. Emniyet kemeri kullanımında hassasiyet ve bilinç gösterilmesi de son derece önem taşımaktadır. Bu konuda da hem vatandaşlarımızdan hem de basından destek bekliyoruz.” diye konuştu.

“BAYRAM SÜRESİNCE DİKKATLİ VE TEDBİRLİ DAVRANILMALI”

“Azami yük ve ağırlığı aşacak şekilde yüklüme yapan araçların geçişlerine Kurban Bayramı süresince izin verilmeyecektir.” diyen Vali Yiğitbaşı, “Yoğunluğun önlenmesi nedeniyle tedbirlerimizin de en yoğun olacağı günler, Arife Günü ve bayram dönüşü olan Cumartesi günü olacaktır. Kurban Bayramı’nda icra edilecek dini vecibeler konusunda önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Vatandaşlarımızın kurbanlık alışverişlerini Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce belirlenen hayvan pazarlarında gerçekleştirmesini istiyoruz. İnsan ve hayvan sağlığı açısından kayıtlı, küpeli olan hayvanlardan tercih yapılmasını önemle tavsiye ediyoruz. Bayramda dört gün boyunca kurban kesimi yapılabilecek. Bu nedenle de işin uzmanı kasaplar marifetiyle özellikle de ilk güne bu vazifenin bu vecibenin sıkıştırılmaması ve yetkili kurumlar tarafından belirlenen yerlerde kesim yapılması her bayram gördüğümüz, görebildiğimiz üzücü hadiselerin yaşanmaması ya da minimumda tutulması için bizlerin yine talebidir.  Ayrıca hayvan pazarlarında, köylerde, çiftliklerde, hırsızlıklara karşı hayvanları kilit altında, mümkünse güvenlik kamerası olan yerlerde tutma gibi temel bir takım önlemlere de riayet edilmesini üzücü şeylerin yaşanılması için alınacak önlemlerdendir. İlaveten sahte para, sahte hesaplarla dolandırıcılık olaylarının bu Kurban Bayramı öncesinde yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşlarımızı uyarmakta, dikkatli olmalarını talep etmekte fayda görüyor, dikkatli olmalarını istirham ediyoruz.” şeklinde konuştu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, hem asayiş hem de trafik açısından vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmeleri için her zaman tüm ekiplerin yanı başlarında olacağını vurgulayarak şimdiden iyi bayramlar diledi.

“2 BİN 264 ASAYİŞ OLAYININ YÜZDE 93’Ü AYDINLATILDI”

8 Mayıs- 9 Haziran 2024 tarihleri arasında kolluk güçlerince icra edilen faaliyetler hakkında bilgi veren Vali Yiğitbaşı şunları kaydetti: “En son 8 Mayıs 2024 tarihinde bilgilendirme yapmıştık. Bugüne kadar 2 bin 264 genel asayiş olayı meydana geldi. Bu olayların da yüzde 93’ü aydınlatılmış. Bir önceki yılların yine aynı dönemine göre mal varlığına karşı işlenen suçlarda özellikle ev, iş yeri ve otodan hırsızlık olaylarında hem yüzde 55’lik bir azalma gerçekleşmiş, buna mukabil aydınlatma oranlarında da yüzde 10’luk bir artışla yüzde 90’lara yaklaşan bir oran var. Dönem içerisinde yine 3 kasten adam öldürme olayı meydana geldi, 8 şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.”

“ARANAN 108 ŞAHIS YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ”

Sinanpaşa ve Emirdağ İlçelerinde 6 faili meçhul hırsızlık olayıyla ilgili JASAT ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu yakalanan şahıslardan birinin tutuklandığını aktaran Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Bu vesile ile JASAT ekiplerini tebrik ediyorum. Kolluk birimlerimizce çeşitli nedenlerle haklarında yakalama kararı bulunan, aranan şahısların aramızda serbestçe dolaşmaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığımızın bu alanda Türkiye çapında büyük özveriyle yaptığı uygulamalar var. Bizde de yakın zamanda sevindirici bir yakalama gerçekleştirildi. Çocuğa Cinsel İstismar suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve İzmir’de yakalanan bir şahıs olmak üzere 108 şahıs tutuklanarak cezaevlerine teslim edildi. Bu anlamda İl Jandarma Komutanımız Sayın J. Kıdemli Albay Tolga Yağan’ı ve şahsında tüm ekiplerimizi, birlikte gayretle çalışan İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mahmut Ay’ı ve polis ekiplerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum.”

Vali Yiğitbaşı, dönem içerisinde yürütülen asayiş uygulamalarında 47 adet tabanca, 92 adet tüfek, 139 adet bıçak, bin 72 adet fişek, 12 adet şarjör ve diğer malzemelerin ele geçirildiğini açıkladı. Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Köy ve beldelerde özellikle jandarma sorumluluk alanlarında düğün, eğlence, asker eğlencesi gibi etkinliklerde havaya ateş edilmesi olaylarıyla ilgili hassasiyet göstereceğimizi daha önceki basın toplantılarımızda açıklamıştık. Yapılan kamera incelemeleri neticesinde 8 farklı adreste yapılan aramalarda; Yedi tabanca, 1 av tüfeği ve 88 mermi ile ele geçirildi. 12 şahıs hakkında da adli ve idari işlem gerçekleştirildi. Bu uygulamalarımız devam edecek olup etkili tedbirler almaya gayret ediyoruz. Biz şehrimizin gerçekten farklı ve güzel işlerle Türkiye’de birinci sırada olmasını istiyoruz. Havaya ateş açma, havaya ateş edilmesi konusunda lütfen artık Türkiye’de çok adı alınan bir il olmayalım. Bunu da tüm vatandaşlarımızdan özellikle jandarmamızın sorumluluk alanı olan bölgelerde rica ediyoruz.”

DİĞER VİDEOLAR