Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Van depremi ne zaman oldu? Kaç saniye sürmüştü?

Van ilimizde tarih boyunca

Van ilimizde tarih boyunca bir çok deprem oldu. Bunların son yaşananları şunlar:

1941 Van-Erciş depremi
1976 Çaldıran depremi
Ekim 2011 Van depremi
Kasım 2011 Van depremi


Kasım 2011 Van depremi; 9 Kasım 2011 tarihinde, TSİ 21:23’de meydana gelen ve 5,6 Mw büyüklüğündeki depremdir. Depremin merkez üssü, Van’a 16 km uzaklıktaki Edremit ilçesidir.

Depremin etkisiyle 2’si otel olmak üzere 25 bina yıkıldı.23 Ekim’de meydana gelen deprem nedeniyle Van’da olan arama kurtarma ekiplerinin bir kısmı, binaların yıkıldığı bölgeye sevk edilirken; daha önce kendi bölgelerine dönmüş arama kurtarma ekipleri de tekrar bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarında bulunmuşlardır.

12 Kasım günü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 25 binanın yıkıldığı, 40 kişinin öldüğü ve 30 kişinin enkazlardan sağ kurtarıldığı bilgisi verilmiştir. Depremde ölenlerden biri de Japon yardım görevlisi Prof. Dr. Atsushi Miyazaki’dir.

Van’da yaşayan binlerce insan bu depremden sonra bölgeyi terk etmiştir, kalanlar ise soğuk kış aylarını yazlık çadırlarda geçirmiştir Van valiliğinin gönüllülerle beraber yürüttüğü çalışmalar sayesinde ağır hasarlı birçok bina kayıt altına alınıp acil tedbir alınması için ilgili makamlara resmi olarak raporlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda tehlike yaratan ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Depremde yıkılan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Oteli’ne ilişkin davada, otelin sahibi Tevfik Bayram’a “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Ekim 2011 Van depremi, 23 Ekim 2011 günü Türkiye saati ile 13.41’d Van’da meydana gelen ve 25 saniye süren bir depremdir. Depremin merkez üssü Van’a 17 kilometre uzaklıktaki Tabanlı köyüdür. Yapılan değerlendirmelerde depremin büyüklüğü; Kandilli Rasathanesi tarafından Richter ölçeğine göre 6.6ML, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından ise Moment magnitüd ölçeğine göre 7.2 Mw olarak duyuruldu. Kandilli Rasathanesi’nden daha sonra yapılan açıklamada, depremin şiddetinin depremin merkez üssünde 9.0 olduğu belirtildi ve depremin moment büyüklüğü 7.2 Mw olarak düzeltildi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti