Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatan ve Afyon için her fedakârlığa hazırım”

Av. Ömer Taşkapılı, AK
“Vatan ve Afyon için her fedakârlığa hazırım”

Av. Ömer Taşkapılı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili aday adaylığını dün düzenlediği basın toplantısı ile ilan etti.
“MEMLEKET SEVDASINDAN
BÜROMU AFYON’DA AÇTIM
Av. Ömer Taşkapılı, 1969 yılında Afyonkarahisar’da doğduğunu, merhum Taşkapılızade Yağcı Hacı Ömer Efendinin torunu olup, babasının Türk Telekom’dan emekli Hacı Kamil Taşkapılı olduğunu hatırlatarak ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldiğini aktardı. Taşkapılı, “Marulcu Mahallesinde doğdum. İlkokulu Örnekevler Mahallesinde bulunan Kocatepe İlköğretim Okulunda okudum. Ortaöğretimi ise Şemsettin Karahisari Ortaokulunda bitirdim. Liseyi ise memleketimize siyaset ve bürokrat anlamında değerler yetiştiren Afyon Lisesinde 1986 yılında başarı ile mezun oldum. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile birlikte Kara Harp Okulunu kazandım. 1991 yılında Hukuk Fakültesini bitirdim. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Avrupa Ekonomik Topluluğunun Hukuk Yapısı isimli lisansüstü sınavını kazandım. Diğer taraftan da memleketime gelerek o dönem sevgi ve saygıyla andığım ağabeylerim dönemin Baro Başkanı Av. Adil Yılmazaslan ile Av. Nurettin Karabacak’ın yanında avukatlık stajını tamamladım. Avukatlık stajını yaptığım dönemde yaklaşık iki yıla yakın Afyon İmam Hatip Lisesinde İngilizce Öğretmenliği yaptım. Askerlik görevimi Bartın Deniz Üs Komutanlığında yaptım. Askerlikten sonra 1993 yılında hemen kendi büromu açarak avukatlık mesleğine başladım. Avukatlık mesleğini seçerken de yine memleketim olan Afyonkarahisar sevdası ağır basarak büromu Afyonkarahisar’da açtım” dedi.
“AFYON’DA
GİTMEDİĞİM YER YOK”
2002 yılında rahmetli Yonca Eczanesinin sahibi Salih Nurata’nın kızı ile evlendiğini ikisi erkek biri kız üç evlat sahibi olduğunu dile getiren Taşkapılı, “Eşim halen özel bir okulda yönetici olarak çalışmaktadır. Yaklaşık 25 yıldır bu güzel memleketimde avukatlık yapmaktayım. İşimiz gereği bir gün Afyonkarahisar Adliyesinde, diğer gün Bolvadin Adliyesinde başka bir gün ise Şuhut Adliyesi ve ilçelerinde yıllardır gidip gelmekteyim. Mesleğimden ve yapmış olduğum işten dolayı Afyon’umuzun hemen hemen görmediğim,  gitmediğimiz köy, kasaba ve ilçesi kalmadığını düşünüyorum. Bundan dolayı da Afyonkarahisarın ve Afyonkarahisar’da yaşayan insanların dert ve sıkıntılarının neler olduğunu bildiğim inancındayım. Hatta bu konuda bir hayli iddialıyım diyebilirim. Şöyle ki çoğu yaz tatilini de hemen hemen hiç boş geçirmeyerek sürekli esnaf yanında çıraklık ve ticaret yaptım” diye konuştu.
“BİRÇOK STK’DA GÖNÜLLÜ ÇALIŞTIM
Hukuk bürosunda yaklaşık 20 yıldır Av. Salih Sanduvaç ile birlikte çalıştığını, inşaat malzemeleri üzerine ağırlıklı çalışan Dakçim A.Ş.’nin kurucu ve şirket ortaklarından birisi olduğunu söyleyen Taşpınar, “Mustafa Asım Bozca’nın yönetiminde olan bu şirketle ticari hayatıma devam ediyorum. Afyonkarahisar’da bu güne kadar pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak bulundum ve çalıştım. Bunlardan bazıları Afyon Sanayici İş adamları Derneği, TOSVÖY, Tenis İhtisas Kulübü, TEMA Vakfı, 0-6 yaş Çocuk Esirgeme Kurumu Derneği, Okul Aile Birlikleri gibi derneklerde ve vakıflarda çalıştım. Bu derneklerin bazılarında yönetim kurulu üyeliği, bazılarında ise yönetici olarak bulundum” şeklinde konuştu.
“HER FEDAKÂRLIĞA HAZIRIM”
Geçen dönem AK Parti Afyonkarahisar teşkilatında il yönetiminde yer aldığını vurgulayan Ömer Taşkapılı şöyle konuştu: “Geçen dönemde partimizin daha ileriye gitmesi için bütün gücümle çalıştım. Sultandağı ve Sinanpaşa İlçe Koordinatörlüğü görevinde bulundum. Memleketim olan Afyonkarahisar’ı çok seviyorum. Yaklaşık 50 yaşımdayım. 50 yıldan bu yana üniversite ve askerlik hayatım hariç kesintisiz olarak memleketim olan Afyonkarahisar’da yaşıyorum. Öncelikle dünya liderimiz ülkemizin ve tüm mazlum coğrafyasının umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ülkemizin geçirdiği bu zorlu dönemde birlikte aynı davanın bir neferi olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu vesile ile 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olarak hem vatan hem de doğup büyüdüğüm şehir olan Afyonkarahisar için her türlü fedakârlığa hazır olduğumu ilan etmek istedim.”
“BEN DE VARIM DEMEK
İÇİN ADAY ADAYIYIM”
Kadere inanan insanlar olarak nasibinde olması halinde kutlu görevi yerine getireceğini söyleyen Taşkapılı şunları söyledi: “Bizler kadere inanan insanlarız. Nasibimizde varsa bu kutlu görev yerimizi alıp, fani olan bu dünyada hoş bir seda bırakarak ve güzel şehrimiz Afyonkarahisar’a tüm birikimlerimle katkı sağlamak istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın gösterdiği hedefler doğrultusunda milletimizin hak ettiği yüksek yaşam kalitesini sağlamak için yola çıktım. Afyokarahisar’ımızın sağlık, turizm, üniversite ve ticaret merkezi haline getirmek için yola çıktım. Doğduğumuz ve doyduğumuz memleketimizin insanlarına hizmet etmek, ahde vefa borcumuzu ödemek için yola çıktım. Afyonkarahisar’ımızın sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını biliyorum. Bunların çözümünde devlet ile milletin arasında köprü vazifesi yapacağım. Çıktığımız bu kutlu yolda mazlumların sesi ve umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak için yola çıktım. Gerçek dava adamlığını şiar edinip, milletime hizmet etme tecrübesinde ‘Bende Varım Demek İçin’ aday adayı oldum.”
“NEDEN VEYSEL EROĞLU TEKENİK ÜNİVERSİTESİ OLMASIN?”
Milletvekili olduğu takdirde yapmak istediği projeleri olduğundan söz eden Taşkapılı sözlerine şöyle devam etti: “Yapmayı çok arzu ettiğim bir takım projelerim de mevcuttur. Bunlardan en birincisi memleketimiz Afyonkarahisar’da vatandaşlarımız ile daha sağlıklı görüşebilmemiz için kendi adımıza bir büro açacağız. Ankara’da toplantılarımız olmadığı zamanlarda haftanın belli günlerinde vatandaşlarımızın dertlerini ve sıkıntılarını dinleyeceğiz. Vatandaşlarımızın Ankara’ya kadar yormayacağız. Burada büromuz sürekli açık olup vatandaşımıza devlet ile vatandaş arasında iletişim konusunda bir köprü olacağız. Ankara’ya gittiğimiz de de cep telefonu numaramızı hiç bir şekilde değiştirmeyeceğiz. Bakanımız Veysel Eroğlu’nun hizmetleri noktasında ne kadar teşekkür etsek azdır. Keşke 2. Üniversitemizin adı Veysel Eroğlu Teknik Üniversitesi olsaydı. Bu üniversiteye bağlı Orman Mühendisliği bölümü açılsaydı ve yine bu üniversiteye bağlı şifa bitkileri ve ıtriyat bölümler ile birlikte milli tohum üretim bölümü olsaydı. Zira memleketimiz Afyon tarım şehri olmasından dolayı iş bu bölümler memleketimize gelişimine katkıda bulanacağı inancındayım. İş bu üniversite de lale tohumları, lavanta tohumları ile birlikte bir takım tarım ürünlerinin tohumları bu üniversitemizde üretebilsek. Türkiye genelinde değil dünyada ses getiren üniversite olurduk. Bu yüzden ben bu ve buna benzer bölümler ile neden Veysel Eroğlu Teknik Üniversitesi olmasın diyorum. Talep etmenin usulünü bilirsek bana olur gibi geliyor.”
“AK PARTİ İLE MİLLET VE
AFYON KAZANSIN”
İşsizlikle mücadelenin ana hedefler arasında olacağını ifade eden Ömer Taşkapılı, “İşsizlikle mücadelede öncelikli olarak mesleki eğitimlere yer verip, ara kademe eleman açığımızı bir an önce giderilmesi gerektiği inancında olarak mesleki eğitim ve istihdama ilişkisinin güçlendirilmesi inancındayım. Görevlerimiz bitince mahcup olmayacağımız birlikteliklerimiz olsun, birbirimizin yüzüne bakabileceğimiz hatıralar ve eserler bırakalım inşallah. Bu düşüncelerle 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti ile milletimiz ve Afyonkarahisar’ımız kazansın istiyorum. Gayret bizden takdir hemşehrilerimizin ve genel merkezimizindir. Son olarak, bizim farkımız yapacağımız hizmetler olsun diyerek hepinize gönülden teşekkür ediyorum” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti