Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş Diyor Ki! “Faturamızı ödememize fırsat vermeden elektriğimizi kesiyorlar. Bu durum iktidar partisine eksi yazıyor”

Elektrik kesintileriyle ilgili olarak

Elektrik kesintileriyle ilgili olarak yetkili ve ilgililerin vatandaşa daha duyarlı yaklaşması gerekiyor. Başımızdan geçen bir olayı anlatarak hem yetkililerin dikkatini çekmek, hem de hemşehrilerimizi uyarmak isteriz. İşyerimizin elektrik faturası otomatik ödemede olmasına rağmen, bir aksamadan dolayı elektrik faturası ödenmemiş. Son ödeme tarihinin üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen bizim bundan haberimiz olmadı. Ta ki, bir görevli işyerimizin elektriğini kesmeye gelene kadar. Bu görevli arkadaşa bize bir bildirim yapılmadığını, elektrik faturasının ödenmediğinden kendisi sayesinde haberdar olduğumuzu anlatmaya çalıştık. Aradan 10 gün geçtiğini anlattık. Bu arkadaş yapabileceği bir şey olmadığını, elektriği keseceğini söyledi. Günümüzde artık internetle herşey mümkün. 1-2 dakika müsaade etmesini, hemen internet bankacılığı ile faturayı yatıracağımızı, kesme işlemi yapmamasını rica ettik. Aldığımız yanıt karşısında çok şaşırdık. “Kesmem lazım, talimat böyle” diyerek bizim faturayı yatırmamızı bile bekleyemeyen arkadaş işyerimizin elektriğini kesti. Allah’tan o sırada işyerimizde müşterimiz yoktu. İşin detayına biraz indiğimizde OEDAŞ’ın elektrik kesme ve bağlama işlerini alt bir firmaya verdiğini, bu firmanın da her kesim ve bağlama işlemi için para kazandığını öğrendik. Yani görevli arkadaş OEDAŞ’ın alt firmasının kendisine verdiği talimatı uyguluyordu. Kesme işlemini yapmayıp bizim 1-2 dakika içinde faturayı yatırmamıza imkan sağlasa şirketi para kazanamayacaktı. Şahsi imkanlarımızı kullanarak biz faturamızı yatırdıktan sonra 2-3 saat içerisinde işyerimizin elektriğini bağlattık. Ama öğrendik ki bu tür kesme işlemlerinde 1 gün kadar elektriksiz kalmak mümkünmüş.
Böylesine çetin kış şartlarında, küçük bir hata nedeniyle, o da bizim haberimiz olmayan bir hata, işyerinin elektriğinin kesilmesi ne kadar doğrudur? Borcumuzu ödememize bile müsaade edilmeyecek şekilde, yangından mal kaçırırcasına yapılan bu işlem esnaflarımız için ayrı bir dert, konutlar için kış gününde başka bir derttir. Borca itiraz eden yok, ödemek istiyoruz ama buna müsaade edilmiyor. Tepkimiz bunadır.
Şunu da özellikle belirtmek isteriz ki, enerji fiyatlarının aşırı yükseldiği bu günlerde böylesine olumsuz ve vatandaş karşıtı tutumlar elektrik firmasına ya da onun alt firmasına değil, siyaset kurumlarına, iktidar partilerinin hanesine EKSİ puan olarak yazılmaktadır. Bu uygulamaların vatandaşın lehine yeniden düzenlenmesi gerekir. (Afyonlu Ş.)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti