• Haberler
  • Ekonomi
  • ...Vee Beklenen Müjde Geldi. Gastronomi Şehri Afyon Sucukta Da Tescili Kaptı

...Vee Beklenen Müjde Geldi. Gastronomi Şehri Afyon Sucukta Da Tescili Kaptı

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler'in gayretleri sonucunda Afyon Pastırması'ndan sonra Afyon Sucuğu'nun da Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alındı.

UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda gastronomi ile yer alan Afyonkarahisar, gastronomi şehri olmanın hakkını uluslararası boyutta da veriyor. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın girişimleri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in yoğun çabasıyla alınan Afyon Pastırması Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’nden sonra byeni bir başarı daha elde edildi.

13 Şubat 2025 tarihinde Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde tescil edilmek üzere yayımlanan Afyon Sucuğu’nda tescil kazanıldı. Resmî sürecin tamamlanmasının ardından Afyon Sucuğu da AB Coğrafi İşaret Tescil belgesi'ne hak kazandı.

Afyon Sucuğu’nun Avrupa Birliği yolculuğunda da Afyon Pastırmasında olduğu gibi yine Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın girişimleri, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in yoğun gayret gösterdi.

...Vee Beklenen Müjde Geldi. Gastronomi Şehri Afyon'a Sucukta Da Tescili Kaptı

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme