Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Velilerden yol kapatmalı eylem – Kocatepe Gazetesi

Velilerden yol kapatmalı eylem – Kocatepe Gazetesi
Velilerden yol kapatmalı eylem

Kurtuluş Caddesi’nde önceki gün meydana gelen ölümlü trafik kazasının ardından Gedik Ahmet Paşa İlkokulu öğrenci velileri dün eylem yaparak, yolu trafiğe kapattılar. Öğrenci velileri ve öğrencilerin yer aldığı eylemde veliler; “Daha kaç çocuk ölmeli”, “Buna dur diyecek kimse yok mu?”, “Okul çıkışına bir önlem alınmasını istiyoruz”, “Yol ver bir dakikanı kaybet, boşver her şeyini kaybet” yazılı döviz taşıdılar.
UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
Öğrenci velileri tarafından yapılan eylem Kurtuluş Caddesi’nde uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Bazı araç şoförleri, “Hakkınızı başkalarını mağdur ederek aramayın” şeklinde velilere tepki gösterdiler. Araç sürücüleri ve veliler arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından emniyet güçleri olaya müdahale etti.
GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMADI
Olay yerine gelen emniyet yetkilileri ile görüşen öğrenci velileri,  “Bugüne kadar birçok kez buradaki soruna dikkat çektik. Ancak yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmadı. Kurtuluş Caddesi üzerinde tedbir almanız için daha kaç çocuk ölmeli? Buna dur diyecek kimse yok mu?” dediler.
HIZ YAPIYORLAR,
TELEFONLA KONUŞUYORLAR
Özellikle minibüs ve otobüs şoförlerinin cadde üzerinde aşırı hız yaptıklarını ve araç kullanırken cep telefonu ile görüştüklerini dile getiren Veliler, “Burada ne doğru dürüst yaya geçidi var, ne kasis var, ne de trafik polisi tedbir alıyor. Defalarca Emniyet Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne konunun iletilmesine rağmen herhangi bir çözüm olmadı ve burada hemen her gün ufaklı-büyüklü kazalar oluyor” ifadelerini kullandılar.  
Veliler, ilk dönem trafik polisinin okul giriş çıkış saatinde bulunduğunu ancak ikinci dönemin başlamasıyla polisin okul çıkış saatlerinde olmadığına dikkat çektiler. Emniyet yetkililerinin velileri dinleyerek gerekli tedbirlerin alınacağını söylemelerinin ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi