Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vergi dairesi başkanları Afyon’da toplandı

Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi
Vergi dairesi başkanları Afyon’da toplandı

Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi Başkanları Toplantısı dün sabah Akrones Otel’de başladı. Toplantı üç gün devam edecek.
HİZMETLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, toplantı hakkında bilgi verdi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın geleneksel Vergi Dairesi Başkanları Toplantısının sonuncusunu Afyonkarahisar’da yaptıklarını belirten Ertürk; “Vergi Dairesi Başkanları Toplantısı yaklaşık üç gün süren bir çalışmayı kapsayacak. Biz bu çalışmayı geçen dönemin bir nevi muhasebesi olarak gerçekleştireceğiz. Yapılan iyi uygulamalar, bir takım eksikliklerimiz onların değerlendirilmesi, önümüzdeki dönemde hizmetlerin daha iyi bir noktaya getirilmesi anlamında bir değerlendirme toplantısına başladık. İnşallah hayırlı olur. Zaten biz bu toplantıların önemli bir bölümünü Afyon’da yapıyorduk. Afyon bizim için toplantıların geleneksel mekanı haline gelmiş durumda” dedi.
SON GÜN 31 MAYIS
Vergi Dairesi Başkanları ile mükelleflere en iyi hizmeti nasıl verebileceklerini üç gün boyunca tartışacaklarını belirten Ertürk, gündeme yönelik değerlendirme de bulundu. Geçen hafta TBMM’ye önemli bir yasa tasarısının sevk edildiğini belirten Adnan Ertürk şöyle konuştu: “Bu yasa tasarısı kesinleşmiş kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgilidir. Bilindiği üzere 2016 yılının Kasım ayında ilk taksitli ödemenin yapılması üzerine 6736 Sayılı kanun çıkmıştı. O kanun kapsamında ki ikinci taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihine kadar ödenecek. Bu kanun çerçevesinde yapılandırılmış olan kamu alacaklarıyla ilgili ödemelerin aksatılmadan zamanında yapılması vatandaşlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak TBMM’ye sevk edilen yasa tasarısı bununla alakalı değildir”
YENİ TASARI MECLİS’TE
TBMM’ye sevk edilen yasa tasarısının 6736 sayılı kanunla ilişkisi olmadığını sözkonusu tasarının yeni bir kanun olacağından söz eden Ertürk şunları söyledi: “Yeni kanun tasarısı bir önceki yapılandırma kanununun kapsamı dışındadır. Yani 1 Temmuz 2016 ile 31 Mart 2017 tarihleri arasında vadesi geçtiği halde ödenmemiş olan alacakların ödenmesine imkan sağlayan bir kanun tasarısıdır. Mayıs ayı içerisinde biz internet, medya ve Gelir İdaresi Başkanlığı imkanlarıyla bu konu hakkında bilgilendirme yapacağız” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti