Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vergi Müfettişi Maaşı 2024’de Ne Kadar Oldu?

Vergi incelemesi,  teftiş ve soruşturma yürüten Vergi Müfettişlerinin 2024 yılı maaş miktarı nedir?

Vergi incelemesi,  teftiş ve

Vergi Müfettişi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde doğrudan Maliye Bakanına bağlı olarak çalışan denetim elemanıdır.

ASLİ GÖREVLERİ VERGİ İNCELEMESİDİR

Vergi Müfettişleri asli görevleri olan vergi incelemesinin yanı sıra, teftiş ve soruşturma görevlerini de yürütür. Maliye Bakanlığının farklı denetim birimlerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Geçmişte Gelirler Kontrolörü, Hesap Uzmanı, Vergi Denetmeni ve Maliye Müfettişi olarak görev yapan denetim personeli, günümüzde Hazine ve Maliye Müfettişi adını almıştır. Vergi Müfettişliği mesleği, VDK’nın kurulmasıyla doğdu. 646 sayılı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Kurulması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin 10 Temmuz, 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla Maliye Bakanlığının farklı denetim birimlerinin birleştirilmesiyle doğdu. Düzenlemeyle Gelirler Başkontrolörü, Baş Hesap Uzmanı ve Maliye Başmüfettişi kadroları Vergi Başmüfettişliğine; Maliye Müfettişi, Vergi Denetmeni, Hesap Uzmanı, Gelirler Kontrolörü kadroları Vergi Müfettişliğine, Hesap Uzman Yardımcısı, Maliye Müfettiş Yardımcısı, Stajyer Gelirler Kontrolörü, Vergi Denetmen Yardımcısı kadroları Vergi Müfettiş Yardımcılığına atandı.

ÖZEL BİR EĞİTİME TABİ TUTULUYORLAR

Mesleğe giriş, yeterlik ve başmüfettişlikte vergi müfettişleri, mesleğe Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak özel yarışma sınavıyla alınıyor. Özel eğitime tabi tutulduktan sonra kıdemli Vergi Müfettişlerinin refakatine verilirler. 18 aylık yardımcılık sürecini tamamlayanlar, yetki sınavına tabi tutulur. Bu sınavda başarılı olanlar, inceleme yetkisi alarak Yetkili Müfettiş Yardımcısı olarak, tek başına inceleme yapabilirler. Üç yıllık yardımcılık dönemi sonra yapılan yazılı yeterlik sınavında başarılı olanlar Vergi Müfettişliğine atanırlar. Yardımcılık dönemi dâhil Vergi Müfettişi olarak en az 10 yıl çalışan, yeterlik sonrası dönemde en az üç yıl performans değerlendirmesine tabi tutulan ve yapılan performans değerlendirmelerinde başarılı olanlar, Vergi Başmüfettişi kadrolarına atanıyor. 2024 yılı itibariyle Vergi Müfettişleri ortalama 56 bin 200 TL olurken en düşük müfettiş maaşı 44 bin 900 TL, en yüksek maaş oranı da yaklaşık 112 bin 500 TL’dir.