Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Havalimanına kavuşabilir

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar’ın başarılı iş insanlarından biri olan Mustafa Enis Arabacı’nın İYİ Partiden Milletvekili aday adayı olmasının şoku hala devam ediyor. Şehrin en büyük yatırımcılarından biri nasıl olurda Siyasete girer, bu cesareti nereden buluyor, hiç mi korkmuyor gibi onlarca soruyla karşılaşıyor. Arabacı tüm bu süreci ve hedeflerini Gazeteciler Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye anlattı.
Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber gazetelerinde aynı eş zamanlı yayınlanan Seçime Doğu röportajları Mustafa Enis Arabacı 2. Bölümü ile sizlerleyiz.
MEHMET EMİN GÜZBEY: Gençlikten itibaren siyasete ilgi duyduğunuzu söylüyorsunuz. İYİ Parti kararınızı ailede ilk kiminle görüştünüz?
MUSTAFA ENİS ARABACI: İlk söylediğim kişi eşim oldu. Tepkisi, ölçülü bir şekilde siyasete girmememi söyledi. Yine de sen bilirsin dedi. Babam ise net bir şekilde siyasete girmememi istedi. Onu fikrini aşama aşama değiştirdik. Şu anda o da artık tamamıyla destekliyor. Çocuklarım konusunda ise, benim üç kızım var. Birisi endüstri mühendisliğini bitirdi çalışıyor. Birisi Koç işletmede okuyor. Diğeri de zaten Afyon’da 12 yaşında. Hani öyle aile meclisi toplandı da şunu yapalım şeklinde bir görüşme olmadı. Sadece onlara durumu anlattım böyle bir durum var dedim. Çok fazla fikir telakkisi olmadı. Ama küçük kızım “baba daha az mı görüşeceğiz artık” dedi, ilk söylediği şey buydu.
MEHMET EMİN GÜZBEY: Peki iş arkadaşlarınız? Yönetim kurulunuz?
MUSTAFA ENİS ARABACI: Ben bu süreci iki üç kişi dışında kimseye söylemedim açıkçası. Bu görüşmeleri çok kimse bilmiyordu. Görenler olsa da muhtemelen muhabbet olduğunu falan düşünüyor olabilir. Bir iki arkadaşım girmemi istedi.
MEHMET EMİN GÜZBEY: İlk bilenler Selim bey ve Şükrü bey miydi?
MUSTAFA ENİS ARABACI: Evet birisi Selim Bey’di ancak Şükrü Bey’in haberi yoktu. Ben açıkçası netleştirmeden fazla da dağıtmak istemedim. Çok yakınımda olmalarına rağmen kimseye yansıtmadım hatta bana kırılanlarda oldu. Ama çok küçük bir çerçevede tutmak istedim
MEHMET EMİN GÜZBEY: Peki duyulduktan sonra hastanede nelerle karşılaştınız? Neler dediler? Şükrü Bey AK Parti’de belediye meclis üyesi, onun tepkisi ne oldu? Yanınızda gezecek mi?
MUSTAFA ENİS ARABACI: O da şaşırdı. Belki de gönül koymuştur, ama onun da son anda haberi olmasından dolayı. Yanımda gezme konusunda, öyle bir talebim yok. Herkes kendi yolunda gidebilir bu siyaset. Sen oradasın diye herkes gelecek ya da başka yere gidilecek öyle bir şey bana göre değil. Gerek de yok ama insanlar gelmek isterlerse bu konuda kesinlikle karışmam. Geçmiş dönemlerde ve şu anda bile bazen bizim hastaneden birisi aday olduğunda sanki ben yönlendiriyormuşum gibi bir algı oluyor. Hâlbuki şimdiye kadar hiç kimseye yönlendirme yapmadım.
Hiç İktidar baskısı yaşadınız mı?
MEHMET EMİN GÜZBEY: Geçmişte öyle baskılar oldu mu siyasi iktidarlar tarafından size? Çünkü belediye başkan adayı çıktı sizin hastaneden?
MUSTAFA ENİS ARABACI: Geçmiş yıllarda baskı diyemem, kesinlikle baskı olmadı ama serzenişleri olmuş olabilir. Sonuçta sizin kontrol edebildiğiniz bir şey değil ama burada bir çizgi var bir defa devlete millete, devleti temsil eden kurumlara saygılı olmazsa o zaman ben ona müdahale ederim. Onun dışında bu bize de zarar verebilir. Ben şimdi çıktım ama göğsümü gere gere siyaset yapıyorum çünkü yanlış bir siyaset yaptığımı düşünmüyorum. O anlamda şimdiye kadar da, geçmiş yıllarda da hiçbir baskı almadım.
MEHMET EMİN GÜZBEY: 13-14 gün oldu adaylık duyurulalı ilçelere gidiyorsunuz, hastaneye gelenler oldu. Arkadaşlarınızla konuştunuz. İyi ki girmişim mi veya acele mi etmişim dediğiniz oldu mu?
MUSTAFA ENİS ARABACI: Şöyle söyleyeyim bu 14 gün birazda sizi sayenizde 3-4 gün erken ortaya çıktı daha çıkartmayacaktık. Önce teşkilatla Merkez teşkilatıyla ve ilçe başkanlarımızla tanıştım. Beni tanıyanlar var tanımayanlar var. Onlarında çok daha yüksek bir morale ulaştıklarını gördüm. Ondan sonra da üç ilçeye gittim. İnanın o günden bu yana her kesimden, her partiden arayıp destek verenler telefonla arayan dostlarımız oldu. Uzun süredir görüşmediklerim, tanımadıklarım fakat beni tanıyanlar, eski hastalarım çok ciddi bir destek var. “Ve iyi ki girdiniz” işte “Sizin gibi insanlara ihtiyaç var” gibi şeyler duydum. Kendimi de övüyor noktasına getirmeyeyim ama ciddi güzel reaksiyon aldım.
“Şimdi Afyon Zamanı” ne demek?
SEZER KÜÇÜKKURT: Afyonkarahisar’ın öncelikler sıralamasında, istihdam ve sağlık noktasında inisiyatif alan insanlardan birisiniz. Milletvekili seçilirseniz öncelik sıralamanız var mı?
https://www.kocatepegazetesi.com/manset/afyon-havalimanina-kavusabilir/
#mustafaenisarabacı, #iyiparti, #afyon, #afyonkarahisar, #milletvekili, #adayadayı, #siyaset, #kocatepegazetesi, #sezerküçükkurt, #seçim, #seçimedoğru, #mehmetemingüzbey, #ertuğrulsevim, #ömermazi

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti