Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’nin 2023 bütçesi 580 milyon TL oldu

VİDEOYU PAYLAŞ

İGM Kasım ayı bütçe görüşmeleri 20’nci birleşimde tamamlandı. Meclis üyeleri oybirliğiyle 580 milyon TL olarak belirlenen bütçeyi kabul etti
İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 19’ncu ve 20’nci birleşimleri hafta sonu tamamlandı. 19’ncu Kasım ayı toplantı 19 Kasım Cumartesi günü, 20’nci ve sonuncu birleşim ise dün meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Dünkü son birleşimden önce Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP Meclis üyeleri tarafından Atlıspor Kulubünde kahvaltı programı düzenlendi.
19. BİRLEŞİM CUMARTESİ GÜNÜ TAMAMLANDI
19 Kasım Cumartesi günü yapılan toplantıda ihtisas komisyonundan gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. Sandıklı ilçesinin Ballık köyünde 414,939,89 metrekare büyüklüğündeki tescil harici alanda Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali tarafından yardımcı güneş enerji santrali kurulmak üzere hazırlanan 2 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 6 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan ve ekleri oybirliğiyle onaylandı. Bayat ilçesinin Derbent köyünde mülkiyeti Sayın Prefabrik A.Ş’ye ait 61.272,68 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasına karar verildi. Dazkırı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne (KHGB) toplam 135 bin TL ödenek aktarımını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliğine 200 bin TL ödenek aktarımına karar verildi. İl Özel İdaresi Çay Bakımevinde atıl durumdaki kalorifer kazanının yüklenmesi, nakliyesi, montajı ve diğer masraflar muhtarlığa ait olmak şartıyla Kurucaova Köyü Muhtarlığına verilmesi oybirliğiyle kabule dildi.
20. BİRLEŞİMDE 2023 YILI BÜTÇESİ KARARA BAĞLANDI
İl Özel İdaresi 2023 Yılı Performans Planı ve Mali Yılı Bütçesi Afyonkarahisar 580 milyon TL olarak meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Performans Planı ve 2023 yılı bütçesi tek tek okunduktan sonra oylandı. 2023 yılı Mali Bütçesi 580 milyon TL olarak belirlenirken gider bütçesi ise 572 milyon TL oldu.
“ÖZELLİKLE MALİYET ARTIŞLARI HESAP EDİLDİ”
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şener Çalışan yaptığı açıklamada 2023 yılı bütçesinin Afyonkarahisar, ilçeler ve köyleri adına hayırlara vesile olmasını diledi. Çalışan, “Geçen yıl 222 milyon TL bütçe tahminiyle yola çıkıldığında 7 milyon TL borçlanma ile 215 milyon TL’lik bir bütçe gerçekleştirildi. Bu yıl ise 580 milyon TL gelir, 572,5 milyon TL olarak tahmini bir bütçe hazırlandı. Özellikle maliyet artışları hesap edilerek tüm brim müdürlüklerinin harcamaları ve ilçelerimize ayrılan paylarla birlikte tarım ödenekleri, milli eğitim ödenekleri, gençlik spor ödenekleride aynı ölçüde mümkün mertebe elimizden geldiği ölçüde arttırıldı. Örnek vermek gerekirse; Tarım ödenekleri geçen yıl 3 milyon 140 bin TL iken bu yıl 3 katı bir artışla 15 milyon seviyesine çekildi. Gençlik spor ödenekleri 250 bin TL iken ilçelerin nüfus oranlarına göre 15 bin TL, bu yıl 20-30 bin TL olarak ilçelere aktarıldı. Ayrıca amatör spor kulüplerine spor malzemesi almak adına da 520 bin TL merkezden bir bütçe ayrıldı. Böylelikle tüm ilçelerimizde amatör spor kulüpleri adına belirlenecek olan spor malzemeleriyle sporumuza destek verme gayretinde olacağız. Yol yapımı için genel yıl ayrılan bütçe 2 milyon TL iken bu sene 3 katı bir artışla 6 milyon TL’dir. Mahall İdari Birliklerine ayrılan pay 4 milyon 800 bin TL’dir. Milli Eğitim yatırımlarına ayrılan pay 9 milyon TL’dir. Sağlık Müdürlüğü bütçesi 800 bin TL olarak tüm kalemlerde yaklaşık 2 veya 3 katı arasında değişen bir bütçe hazırlığı yapıldı. İnşallah sözün başında ifade ettiğim üzere tüm ilçelerimiz ve köylerimiz adına gerçekleştirme oranı yüksek, hayırlara vesile olacak bir bütçe olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“2023 YILI ŞAHA KALKTIĞIMIZ BİR YIL OLSUN”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi hizmetlerinde Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın öncülüğünde 2023 yılının şaha kalktıkları bir yıl olmasını diledi. Çoban, “Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şener Çalışan’ın ifade ettiği üzere geçen yıla göre güzel bir bütçe hazırlandığını gördük. Emeği geçen Plan ve Bütçe Komisyonumuza, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Murat Toy başta olmak üzere İl Özel İdaremizin değerli müdürlerine, çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun, şehrimize ve ülkemize güzel hizmetlere vesile olsun.” diye konuştu. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…
https://www.kocatepegazetesi.com/gundem/igmnin-2023-butcesi-580-milyon-tl-oldu/

DİĞER VİDEOLAR