Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Afyonkarahisar’dan milletvekili çıkaramayacak

VİDEOYU PAYLAŞ

Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarlarının katıldığı Karahisar TV ev sahipliğinde gerçekleşen Seçime Doğru Programının konuğu olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı tecrübeli siyasetçi Mahmut Emin Birliktir AK Parti’nin Afyonkarahisar’dan 4 milletvekili çıkaracağını söyledi ve ekledi; “İYİ Parti Afyonkarahisar’dan milletvekili çıkaramayacak”
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. Girişimleriyle ilimize kazandırılan Modern Sanayi Sitesi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “Modern Sanayi Sitesindeki kuruluşuna baktım. Dükkanlar çok pahalanmaya başladı kiralar falan yavaşladı yani küçük esnaf ve sanatkarın dükkan edinme şansı azalmaya başladı. Öncelikle ucuz arsa bulmak gerekiyordu kısa zamanda bitirmek gerekiyordu ve esnafın ödeyebileceği rakamlar olmalıydı hedefimiz oydu. Bir de kaydederken bunu esnaflar biliyor. İkinci sanayi ya da birinci sanayide dükkanı olan varsa onlara vermedim yani üye etmedim. Özellikle genç esnaf ve sanatkarımızı üye etmeye gayret ettim. Yani dükkansız olacak esnaf olacak genç olmasına özen gösterdik. İlla Afyonlu olması şart değil Bolvadin Çay Çobanlar Sülümenli falan. O bölgeye yakın yerlerden de alalım ki karma esnaf olsun niyetimiz oydu. Dolayısıyla böyle bir arsa aramaya başladık. Konya yolundaki yaklaşık bir kilometre cephede 200 m derinlikte o yeri 200 bin metrekare yeri bulduk” dedi.
KONGREDE BENİ KIZDIRDILAR BIRAKTIM
Modern Sanayi Sitesi için dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal ile defalarca görüştüğünü dile getiren Birliktir, “Sağ olsun o dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Bey oraya zaten imarı sokmuşlar çok yüksek rakamlar çıkmıştı. Rakamlar çok telaffuz etmek istemiyorum ama milyonların üstünde yani 15-25 neyse. Sonra o dönemin Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’a git gel, git gel oldu. Bu yalnız çok kısa süre olmadı 3 sene gibi bir sürede önce imar yapıldı 18 uygulaması. Maliye Bakanlığı alanında satılması falan en son Naci Ağbay beyin Bakanlığında yani durumda belli kimleri kayıt ettiğimizde belli bizden üyelerinin listesini istediler. Ben dedim ki bakanlığa ‘İkinci sanayi birinci sanayi Bolvadin’deki sanayide yeri olan varsa onlara vermedik, genç olmasına özen gösterdik’ o zaman dediler üyelerimizin listesini verin bize. Biz üyelerimizin listesini verdik kaydettiğimiz üyelerinin listesini onlar incelediler. Baktılar ki bizim dediğimiz doğru. Sonra Oruçoğlu’nda Sayın Bakan geldiğinde de Tufan Bey genel müdürdü oradaydı. Sağ olsun o günkü milletvekillerimiz belediye başkanlarımız falan oradaydı. Bakanımız kürsüye çıktığında, ‘Nasıl bir Başkan seçtiniz bana yemek bile yedirmedi’ dedi. Doğru ama biz kendimiz için değildi. Yani çok düşük fiyata 960 bin liraya o arsayı aldık. Modern Sanayi sitemize 540 dükkan yapacaktık. 7 milyon 400 bin lira civarında bir para. Halk Bankası ile kredi sözleşmeleri anlaşması yapıldı. Ondan sonra malum işte biraz kongrede beni de biraz kızdırdılar artık dedim yani tamam yapacağımı yaptım kazandık temelleri atıldı bilmem ne oldu falan biz buraya yürütemeyeceğiz belli oldu dedik bıraktık o işi” dedi.
BEN KOYU AK PARTİ’LİYİM
Kendisinin AK Parti’ye gönül verdiğini ve hangi görev verilirse gece gündüz demeden çalışacağını dile getiren Birliktir, “23 senedir iktidarda olan bir parti yıpranmadı desem biraz şey olur. Ama şu Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim gerçi kurtlar vadisinde de izledik aynı şeyi. Ama rüzgar kayadan tozu götürür gibi ifadeleri olmuştu. Baktığında gerçekten 23 senedir rüzgar kayadan toz götürmüş. AK Parti dimdik ayakta duruyor. Ama değişim isteyenlerin oranı gerçekten çok ama bunu benim ağzımdan söylemem çok şık olmayacak sanki. Yani ben istiyormuş gibi algılanır ben istemiyorum. Ben artık nereye görev verirse yaparım. Söylediğim gibi yani sınırlamaya koymuşlar koymamışlar kimi koyarlarsa çalışırım. Şurada görev var derse yaparım ben bu kadar AK Partiliyim. Ne Üniversitesini bitirmiş bilmem nerede doktora yapmış bilmem nerede yüksek lisans yapmış orada bilmem. Afyon’da bayramlarda babasının yanına el öpmeye gelmiş birisi de değilim ben Afyon’dayım. Dolayısıyla tabii ki tahsile hürmetimiz saygımız var onlara da ihtiyaç var ama Meclisin yüzde 30’u da bir meslekten olmasın. Bir de esnaf sanatkar olsun” dedi.
https://www.kocatepegazetesi.com/manset/iyi-parti-afyonkarahisardan-milletvekili-cikaramayacak/
#eminbirliktir, #akparti, #mahmuteminbirliktir, #afyon, #afyonkarahisar, #milletvekili, #adayadayı, #siyaset, #kocatepegazetesi, #sezerküçükkurt, #seçim, #seçimedoğru, #mehmetemingüzbey, #ertuğrulsevim, #ömermazi

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti