Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tavsiye kararını tavizsiz uygulayacağız”

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, dün yapılan Mart ayı olağanüstü Meclis Toplantısında, Belediye yetki alanı içerisinde yapılacak olan inşaat ve imar uygulamaları ile ilgili alınacak önlemlerle ilgili kararı tavizsiz uygulayacaklarını belirtti
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağanüstü Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkalığında dün akşam Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
“TEDBİR ALMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANDIK”
Toplantı Mart ayı olağan toplantısının tutanak özetinin meclis üyelerince oybirliği ile kabülüyle başladı. Toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Olağanüstü toplantının ana maddesinin deprem olduğunu belirten Zeybek, “6 Şubat 2023 tarihinde hepimizi derinden üzen ciddi bir depremle karşı karşıya kaldık. Aşağı yukarı 50 bin civarında insanımızı kaybettik. Cena-ı Hakk onlara şefaatiyle muamele etsin. Çok sayıda yaralılarımızda var. Onlarada acil şifalar diliyorum. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye bir deprem ülkesi. Deprem uzmanlarının söylediğine göre dünyadaki fay hatlarının neredeyse yüzde 50’den fazlası Türkiye’de bulunuyor. Ona göre de bizim tedbir almamız gerektiğine inandık. Hele Kahramanmaraş depremlerinden sonra Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu fay hayatlarını aynı anda kırılmasından dolayı ciddi bir can kaybı, ciddi bir hasarla karşı karşıyayız.” dedi.
“İMAR KOMİSYONUMUZ CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPTI”
Deprem bölgesine giden pek çok kişinin durumun vehametini yakından gördüğünü belirten Zeybek, “Birçok arkadaşımız bölgeye gidip gördü. Çoğumuz da televizyondan bunu izledik. İmalat hatalarıda var. Uzmanların söylediğine göre yerleşim alanı olarak seçilen yerlerde de hatalar var. Uygulamada hatalar var. Afyon olarak biz de birinci derece bir deprem kuşağında yer alıyoruz. Tabii Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu fay hattı gibi büyük hatlarının olmadığı ama küçükte olsa kırılmamış faylara sahip bir iliz. Bunları da göz önüne alarak imar komisyonundaki arkadaşlarımız ciddi bir çalışma yaptılar. Allah kendilerinden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Komisyonda deprem bölgesini görüp gelen arkadaşlarımız da var. Tecrübelerini, gördüklerini aktardılar. Bölgenin fotoğrafları komisyona gösterdik. Onlardan da bir slâyt hazırlandı.” diye konuştu.
“MARAŞ GİBİ BİR DEPREMLE KARŞILAŞMAMA GARANTİMİZ YOK”
Afyonkarahisar Belediyesinin büyükşehir belediyesi olmadığı için imar yasası yapma gibi bir yetkiye sahip olmadığını vurgulayan Zeybek, “Biz büyükşehir olmadığımız için imar yasasını yapma gibi bir yetkimiz yok. Ama meclis olarak imar komisyonumuzun yapmış olduğu çalışmaları tavsiye kararı olarak alma yetkimiz var. Biz tavsiye kararı alacağız. Ama uygulamada kesinlikle bunu uygulayacağız. Bundan geri dönüşümüz yok. Çünkü yasal v.s şekilde gelecek olanlar olursa da her türlü riski de göğüslemeye hazırız. Çünkü biz insanımızın yaşamını sürdürmesinden, yaşamasından yanayız. Yoksa her türlü olumsuzluğa göz yumacak olursak işte 11 ili kapsayan yaklaşık 13,5 milyon nüfusun yaşadığı bir bölgede olan depremle bizim karşılaşmayacağımıza dair bir garantimiz yok. Depremin olduğu ilk günden itibaren sağ olsunlar hükümet yetkililerimiz, bakanlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyelerimiz hepsi de ben bu işin neresindeyim demeden bilfiil görev vakti diyerek deprem bölgesinde yer aldılar. El birliği, gönül birliği yaparak ve birlikteliğimizi tüm dünyaya gösterdiler. Afyon olarak biz de depremin ikinci günden itibaren Hatay merkez ile bizi eşleştirdiler.” şeklinde konuştu. Burcu AYDIN’ın Haberi
https://www.kocatepegazetesi.com/gundem/tavsiye-kararini-tavizsiz-uygulayacagiz/

DİĞER VİDEOLAR