Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yapılan Normal Bir Faiz Artışıdır”

ESKKK Başkanı Mahmut Emin Birliktir, kefalet kooperatifi kredi faiz artışının piyasa şartlarında normal olduğunu söyledi. Birliktir, “Esnafımızı sıkıntıya sokan plasmanın gelmemesidir” dedi.

ESKKK Başkanı Mahmut Emin

S.S. Afyonkarahisar Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Kocatepe okurlarına Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği’nden kooperatiflere gönderilen kredi faiz artış oranıyla ilgili bilgiler aktardı.

Kooperatif Başkanı Birliktir, konu hakkında yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Merkez Birliğimizden gönderilen iki sayfalık genelge elimize ulaştı. Cari faizlerin yüzde 60-70 gibi yüksek oranda seyrettiği bir dönemde kefalet kredisinin yüzde 7,5 olan faiz oranının çok fazla artırılmadan yüzde 17’ye çıkarıldığı görüyoruz. Bizce bu normal bir faiz artışıdır. Cari faize kadar olan bölümünü de zaten devlet hazineden her esnaf için karşılıyor. Biz faiz yükselmesine karşı değiliz. Ama plasmanın gelmemesi bizim esnafımızı sıkıntıya sokuyor. Bu vesile ile biz özellikle plasman istediğimizi belirtmekte yarar görüyorum. Bu ekonomik krizde kefalet kredi faiz artışı normaldir.”