Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarım Elma Ramazan ayında bin aileye ulaştı

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, yoğun bir Ramazan ayı faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi. Öztürk, şimdiye kadar bin aileye gıda kolisi ulaştırdıklarını bu sayının artacağını açıkladı

 

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, Ramazan faaliyetleri hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.
“BİN AİLEYE GIDA
KOLİSİ ULAŞTIRILDI”
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Dernek Başkanı Erol Öztürk, dernek olarak Ramazan ayına özen göstermeyi bir gelenek haline getirdiklerini söyledi. Ramazan ayı öncesi hazırlıklar yaptıklarını belirten Öztürk, “Bu yıl ki hedefimiz bin 500 adet gıda kolisini dağıtmaktı. İnşallah hedefimizi aşıyoruz. Şu anda gıda kolisi dağıtımında bin aileye ulaşmış durumdayız. Gıda kolimizde; Yağ, kuru bakliyat, et ve et ürünleri, kahvaltılıktan oluşuyor. Bu koli içeriği yaklaşık bir ay boyunca bir aileyi idare edecek ölçüdedir. Kimsesizlerin kimi olmak adına yola çıkan derneğimiz pandemi döneminde sokağa çıkma yasağında bizler ihtiyaç sahibi insanlarımız, ailelerimiz için çalışıyoruz. Allah hepimize güç versin, hayırseverlerin kesesine de bol versin. Bizler bu hizmetleri sürdüreceğiz.” dedi.
“ALIŞVERİŞ ÇEKLERİ VE NAKİT PARADA DAĞITILIYOR”
Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak yürüttükleri çalışmaları anlatan Öztürk şöyle konuştu: “Bin ailemize gıda kolisi dağıttık. 400 aileye gıda çeki dağıttık. Gıda çeklerine kendi logomuzu bastırdık. Afyonkarahisar’da ki yerel bir marketten 100 TL’lik çeklerle alışveriş imkânı sağlanıyor. Ayrıca nakit para dağıtımımız da var. Dernek hesabımıza para yatıran hayırseverler var. Bu parayı nakit para dağıtımı şeklinde koşullu olarak yatırıyorlar. İki günlük sürede dağıttımız para 150 bin TL’yi aştı. Bunların bir kısmı zekât, bir kısmı fitre, bir kısmı da fidye şeklindedir. Bu yardımları fakir, fukaranın yüzünü göstermeden videoya çekerek ‘Bakın paranızı bu şahıslara dağıttık. Allah kabul etsin.’ şeklinde bir bilgilendirme yapıyoruz. Hizmetlerimiz bu şekilde devam etmektedir. İnşallah bayrama kadar hedefimizi çoktan aşacağız. Çok miktarda kolimiz var. Gıda kolisi dağıtımında 2 bini yakalayacağız.”
“BAYRAMLIK SIFIR
GİYSİDE VERİLİYOR”
Erol Öztürk, Ramazan ve Kurban Bayramları döneminde yaptıkları bayramlık giysi dağıtımının yaklaşan Ramazan Bayramı içinde yapıldığını dile getirerek şunları kaydetti: “Derneğimiz üst katında bulunan giysi reyonumuza pandemi nedeniyle en fazla 4 kişiyi alarak ihtiyaç duydukları sıfır giyseleri veriyoruz. Pandemiden önce ayın anda 30’dan fazla kişiyi giydirirken salgın tedbirleri kapsamında kontrollü ve sırayla ihtiyaç sahiplerimize hizmet veriyoruz. Şu anda ayakkabı stoğumuz var. Özellikle çocuklar için çok ayakkabımız var. Büyüklere de var. Kadın, erkek, çocuk olmak üzere her türlü giysinin sıfırı üzerinde etiketleri bulunur şekilde mevcuttur. Hiç ikinci el bir giysi dağıtmıyoruz. Köylere gıda kolisi yardımı götürürken de kıyafette götürüyoruz. İlimize çok uzak bir dağ Yörük-Türkmen köyü olan Kıyır’da 40 aileye yardım dağıtımında bulunduk. 80 çift ayakkabı dağıtırken bunun 40’ı çocuklara oldu. Köy muhtarının talebi üzerine 10 aileye daha gıda kolisi verdik. Yeterli miktarda giysimiz de mevcuttur. Bu vesile ile hayırsever katkılarına teşekkür ederken ayni ve nakdi her türlü yardımı kabul ettiğimizi de ifade etmek istiyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti