Yarışmaya Girdi Umre Ödülünü Kaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 12 Nisan 2025 tarihinde Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması, bu yıl da lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençler, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatını öğrenmeye yönelik bu yarışmayla hem bilgilerini sınadı hem de manevi anlamda önemli bir tecrübe yaşadı.

Afyonkarahisar’da yarışmaya katılan Afyon Eğitim ve Kültür Vakfı Kale Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan, Kamil Miras Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Hasan Yazıcı, Afyon birincisi, Türkiye genelinde ise 42’inci oldu.

Bu başarı dolayısıyla yurtta düzenlenen ödül törenine; Yurt Müdürü Ramazan Kıymık, Müdür Yardımcısı Metin Öksüz, Afyon Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Keskin, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan değerli hocalar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışmaya Girdi Umre Ödülünü Kaptı

Törende, Hasan Yazıcı’ya ödülü Vakıf Başkanı Ali Keskin tarafından takdim edildi. Ardından Yurt Müdür Yardımcısı Metin Öksüz, öğrencilere hitaben şu sözlerle kısa bir konuşma yaptı: “Gençlerimiz, Peygamber Efendimiz’i (SAV) sevdiğiniz kadar güçlenirsiniz. O’nu tanıdıkça hayata daha bilinçli yön verirsiniz. Çünkü O’nu sevmek; ahlâklı, merhametli, dürüst ve adaletli biri olmak demektir. Bir gün Resûlullah sizi rüyanızda ziyaret etse, nasıl görünmek isterdiniz? Başı önde mi, yoksa alnı açık, gönlü temiz bir genç olarak mı? O’nu sevmenin yolu bellidir: Onu tanımak, örnek almak, hayatını öğrenmek ve dua etmektir: ‘Allah’ım, bana Resûlünü sevdirdiğin gibi, onun ahlâkını da sevdir.” 

Törenin sonunda söz alan Kuranı Kerim ve Makam ders hocası Sabri Eğret, Hasan Yazıcı’yı tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Bu yarışma bir sonuç değil, bir başlangıçtır. Esas ödül, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatını örnek alıp yaşamakla kazanılır. Ahirette alınacak olan ödül ise kalıcı olandır. Sizler bu yolda yürümeye devam edin.”

Yarışmaya Girdi Umre Ödülünü Kaptı

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme