Yaşayacak, hissedecek ve öğretecekler – Kocatepe Gazetesi
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Koordinatörlüğünü yaptığı LiFeTea (Live, Feel, Teach) :Social Bridges of Education (Yaşa, Hisset, Öğret: Eğitimin Sosyal Köprüleri) isimli Comenius Bölgesel Ortaklığı projesi son hızıyla devam ediyor. Projenin ana amacı özellikle dezavantajlı bölgelerde çalışan öğretmen ve idarecilerin sosyal yeterlik ve becerilerinin geliştirilmesi olarak belirlendi Proje faaliyetlerinin [&hellip]
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Koordinatörlüğünü yaptığı LiFeTea (Live, Feel, Teach) :Social Bridges of Education (Yaşa, Hisset, Öğret: Eğitimin Sosyal Köprüleri) isimli Comenius Bölgesel Ortaklığı projesi son hızıyla devam ediyor. Projenin ana amacı özellikle dezavantajlı bölgelerde çalışan öğretmen ve idarecilerin sosyal yeterlik ve becerilerinin geliştirilmesi olarak belirlendi
Proje faaliyetlerinin Ağustos 2009 tarihinden beri devam ediyor. İlimizden projenin dördüncü toplantısını yapmak üzere 11-16 Nisan 2010 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Emin Ekici, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dinçgez, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Ekibi Koordinatörü Tuğba Özaşkın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Ekibi Proje Uzmanı Osman Sütpınar, Salar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Akçil, İscehisar İlköğretim Okulu Öğretmeni Eşref Özdemir ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öğretmeni Özge Nilüfer Kalkan, Litvanya’ya gittiler.
Proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şu bilgiler verildi: “Öğretmenler kendi alanlarında yeterli olabilmek ve öğrenci ve meslektaşlarıyla etkili iletişim kurabilmek için sürekli olarak kendilerini geliştirmek durumundadırlar. İyi iletişim becerileri öğrencilerin ilgi, istek ve öğrenme stratejilerini ve onların hayatlarını anlamamızı sağlayacaktır. Böylece öğretmenler farklı stratejiler görüp duydukça daha yaratıcı öğrenme olasılıkları ortaya çıkacaktır. Bu sosyalleşme sürecinde daha bağımsız ve özgün öğretmenler olacaklardır. Bu düşünceyle başvurulan projede Litvanya’dan ve Türkiye’den toplam sekiz ortak kuruluş bulunmaktadır; Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü (koordinatör), Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İscehisar İlköğretim Okulu, Salar İlköğretim Okulu, Silales Rajono Savivaldybes Administracijos Svietimo, Kulturos ir Sporto Skyrius (Silale Belediyesi, Kültür ve Spor Bölümü), Silale r. Kvedarnos Kazimiero Jauniaus Gimnazija, Šilales Simono Gaudešiaus Gimnazija , Silale Rajono Svietimo Centras (Eğitim Merkezi ).”
Bakmadan Geçme





