Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatırım müjdelerini takip de asli görevimiz”

“Yatırım müjdelerini takip de asli görevimiz”
"Yatırım müjdelerini takip de asli görevimiz"

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplandırması için verdiği yazılı ve sözlü soruların usulüne uygun şekilde cevaplandırılmasını istedi. Toptaş, muhalefet kanadının milletvekili olarak asli görevleri arasında Afyonkarahisar’a verilmiş olan yatırım müjdelerini takip etmenin olduğunu hatırlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, vatandaşların 12 Haziran seçimlerinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’ne iktidar olma görevini verdiği gibi CHP’liler olarak kendilerine de muhalefet görevini verdiğini kaydetti. Toptaş, muhalefet kelimesinin, mevcut iktidarın her türlü eylem ve işlemini denetleme ve takip etme yetkisine sahip olduğunu ifade etti.
Kavramlar bilinçli karıştırılıyor
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, önceki yıllarda yaptıkları gibi, bundan sonra da muhalefet yetkisi ile mevcut iktidarın tüm eylem ve işlemlerini sonuna kadar takip edeceklerini belirtti. Toptaş; “Diğer illere yapılan yatırım oranlarını görünce Afyonkarahisar’a verilmiş olan yatırım müjdelerini takip etmenin de asli görevimiz olduğunu hatırlatmak isterim. Yatırımları siyasi iktidar yapar, bunları da milletin parasıyla yani halktan toplanan vergilerle yapar. Yatırımları denetlemekte muhalefetin yani bizlerin görevidir. Fakat son günlerde Afyonkarahisar merkezli bazı yazılı ve görsel organlarda çıkan haberlerden Sayın Eroğlu’nun iktidar ve muhalefet kavramlarını demagojik süslerle bi-linçli bir şekilde karıştırdığını gözlemliyorum. 6 Ocak 2012 tarihinde Orman ve Su işleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na cevaplaması üzere yazılı bir soru önergesi sundum. Anayasa ve meclis içtüzüğü uyarınca sorulan sorular yazılı ve sözlü olarak cevaplandırmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yazılı cevaplar tarafıma ulaşmalı, sözlü cevaplar ise TBMM genel kurulunda verilmelidir.” dedi.
Sayın Bakan polemik
oluşturuyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yazılı cevap verilmesi gereken sorulara sözlü olarak yuvarlak kelimelerle cevaplar vererek soruları önemsizleştirme ve yazılı belge vermemek yoluna gitmeyi tercih ettiğini ileri süren Milletvekili Ahmet Toptaş; “Sayın Bakan meseleyi farklı noktalara çekerek didişmeye yani polemik yaratmaya çalışmaktadır. Bir siyasetçi olarak, Afyonkarahisar’ın hak ettiği yeri alması için verilen müjdelerin yapılmasını istemek kamuoyunun yüklediği sorumluluk görevimizi yerine getirmektir. Ben buradan Sayın Bakan’dan bir kez daha soru önergemdeki sorulara net cevap vermesini bekliyorum. Sorularım nettir. Neyin yapılıp neyin yapılmadığını demogojik kelimelerle değil yazılı olarak istediğimi belirtiyorum. Sorularımıza net cevaplar istiyoruz ki; yapılan yapılamayan görünsün. Biz de Afyonkarahisar’a ne yapılmış halkımızla birlikte öğrenelim. Merak etmesinler biz Afyonkarahisar yararına yapılan her şeyi sevinçle karşılarız.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)