Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yavuz Ağıralioğlu Hangi Partiye Yakın?

Milliyetçi, muhafazakâr tavrı ile bilinen siyasetçi Yavuz Ağıralioğlu’nun hangi siyasi partiye yakın olduğu tartışma konusu oldu.

Milliyetçi, muhafazakâr tavrı ile

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972’de Trabzon’un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğdu. Altı yaşından itibaren Yozgat’ta yaşamaya başlayan Ağıralioğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Sorgun’da tamamladı. Ağıralioğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

İYİ PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Yavuz Ağıralioğlu, 1995-1997 yıllarında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı; Muhsin Yazıcıoğlu’nun Genel Başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığına aday olan Ağıralioğlu, 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütüyor. 2018 yılının Mayıs ayında İYİ Parti’ye katılan Yavuz Ağıralioğlu, aynı yıl Milletvekili Genel Seçimleri sonucu İstanbul Milletvekili seçildi. 2019 yılına kadar İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Ağıralioğlu, 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yaptı.

ALİAĞIROĞLU PARTİ KURACAĞINI AÇIKLADI

2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayının CHP’nin eski Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı’nın HDP ile Kılıçdaroğlu’nun lehine anlaşmasına karşı çıkan Ağıralioğlu, bu seçimde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklamıştı. 28 Mart 2023’te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti’den istifa eden Ağıralioğlu, 2024 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimi’nden sonra parti kuracağını deklare etti.